www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Open Monumentendag 2022

9 september 2022 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Aankomend weekend is het weer zover! Open Monumentendag 2022. Tijdens dit weekend kan je door heel Nederland verspreid ruim vierduizend monumenten bezoeken. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een aantal tips die we graag met je delen! Ook in Groningen vind je prachtige locaties!

Ervaar Westerlee

Aankomend weekend zal het Oldambtster polderlandschap in de schijnwerpers worden gezet dit. Het thema van Open Monumentendag 2022 is duurzaamheid. In samenwerking met Stichting Landschap Oldambt en stichting Geendraagvlak beleef je het Oldambtster polderlandschap. Ontdek meer over het gebied, de archeologie en de flora en fauna. Ook is er muziek en theater op deze locatie. De locatie is bereikbaar via 1e Garstelaan 4 in Westerlee.

Schaapskooi Ter Borg

Weinig gebieden in Nederland zijn zo rijk bedeeld met verrassende landschappen, oude bossen, prachtige beekdalen en schitterende natuurgebieden als Westerwolde. Voeg daar een prachtige schaapskooi aan toe in combinatie met het grootste heideterrein van Groningen en je beleeft Westerwolde optimaal. Bij de brug in buurtschap Ter Borg staat een zeventiende-eeuwse schaapskooi en uniek in de provincie Groningen. Locatie: Borgerweg 6, 9551 VA Ter Borg.

Duurzaam duurt het langst

In de serie ‘Duurzaam duurt het langst’ vertellen verschillende mensen over hun monument. Ze leggen een verband tussen het verleden en het heden. Hoe zorgen we ervoor dat een monument klaar is voor de toekomst? Hier vind je een link voor de serie.

Fijn weekend!

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog