www.boswachtersblog.nl/ Limburg

RTV Utrecht is nieuwsgierig naar de adders

9 april 2014 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

De Regionale Televisie Utrecht heeft opnamen gemaakt in Nationaal Park De Meinweg. Enkele jaren geleden werden in de Kaapse Bossen, onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug, enkele adders aangetroffen. De programmamakers informeren zich over het gedrag van de slangen en over het beheer van hun leefgebieden.

RTV Utrecht filmt de adders
RTV Utrecht filmt de adders

Samen met de reptielenonderzoekers van De Meinweg heeft Staatsbosbeheer uitleg gegeven. Mooi om te zien hoe het samenspel tussen onderzoekers en beheerders is. Door de steeds groeiende kennis over deze bijzondere dieren kan het beheer beter worden afgestemd op deze soort. Ook kan de effectiviteit van alle maatregelen die je in het beheer treft snel worden bepaald. Zo bleek bijvoorbeeld dat smalle maaistroken in de heide al in het eerstvolgend voorjaar werden ingenomen door zonnende addervrouwtjes!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog