www.boswachtersblog.nl/ Limburg

28e Internationale boomplantdag op de Meinweg

18 maart 2024 Boswachter Jeroen Scheelings in Limburg

Leerlingen van basisschool KGS Niederkrüchten en de Berensprong plantten bomen in Nationaal Park De Meinweg.

Op woensdag 13 maart 2024 vierden de Gemeente Roerdalen en het Naturpark Schwalm- Nette de 28e internationale boomplantdag in het Nationaalpark De Meinweg in Nederland. Kinderen van basisschool de Berensprong uit Herkenbosch en van de Duitse basisschool KGS Niederkrüchten hielpen de boswachters van Staatsbosbeheer en het Regionalforstamt Niederrhein met het planten van maar liefst 1000 jonge eikenboompjes. Vele handen maakten licht werk op deze gezellige boomfeestdag!

De Burgemeester van Roerdalen Mevrouw de Boer-Beerta, en Michael Puschmann directeur van NATURPARK SCHWALM-NETTE planten de eerste boom.

70 Kinderen, 12 Nederlandse en Duitse boswachters, 15 vrijwilligers en een koortje zingende merels verzamelden zich, na een lekkere ochtendwandeling van Hotel Sint Ludwig naar de plant locatie, in het bos van het Nationaal park De Meinweg. Het was best warm voor de tijd van het jaar. De lucht was grijs en het regende een heel klein beetje. Kortom; prima weer om te planten en de natuur een handje te helpen!


De Burgemeester van Roerdalen, Mevrouw de Boer-Beerta en Meneer Puschmann, directeur van Naturpark Schwalm-Nette stroopten hun mouwen als eerste op en plantten de allereerste boom. Daarna was het de beurt aan de kinderen. Hun scheppen gingen om 10.00 uur de grond in en om 12.00 uur hadden de krachtpatsers het al voor elkaar: 999 jonge wintereiken geplant in twee uur tijd. En dat terwijl de bodem kletsnat en superzwaar was omdat het de dagen ervoor veel had geregend. Wat een bikkels die kids van de Berensprong en de KGS Niederkrüchten!


Toen het laatste jonge eikje een mooi plekje had gekregen konden de kinderen terug naar Hotel-Sint Ludwig waar een goede lunch klaar stond. Want van hard werken in de buitenlucht krijg je honger! Dat was een goede afsluiting van de 28ste internationale Boomplantdag.

reageren

geef een reactie

 • Anneke Van de Laar-Jacobs
  18 maart 2024 om 18:34

  Leuk hoor! Maar nu eigenlijk ook alle boompjes bijhouden in de toekomst!

 • Ger Hendriks
  18 maart 2024 om 12:02

  Mooi, dat het nog steeds is. Was altijd een van de hoogtepunten voor de kinderen.
  Groetjes, Ger

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog