www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Wandelen in ’t Schuitwater

16 april 2015 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

Heb je net de nieuwe oriëntatiepanelen voor het Schuitwater klaar, zet de bever één van de wandelroutes onder water..
Geen probleem, dan sluit je toch tijdelijk dat deel van de route!? Ja, maar dan klopt de plattegrond op het nieuwe paneel direct al niet meer, terwijl zo’n paneel minimaal 10 jaar mee moet gaan.
Tja; zo werkt dat met natuur, altijd in beweging. Gelukkig hebben we het wandelpad waarover de route loopt een tiental meters verderop neer kunnen leggen, in een droger bos. Zo zit er nu slechts nog een kleine onnauwkeurigheid in de plattegrond van het paneel èn … moet de wandelaar die de groene route loopt zo’n 100 meter extra afleggen. Een kniesoor die hier moeilijk over doet.

DSC00302

Wandeltip van de boswachter
Over wandelen gesproken. Wilt u het bonte landschap en rijke leven van het Schuitwater leren kennen dan beveelt de boswachter de “bos en heide route” aan! Deze, met een blauwe markering aangegeven route, start op de parkeerplaats aan de Horsterweg in Broekhuizen en is ongeveer 5.4 km lang.

Schuitwater in een notendop
De “bos en heide route” neemt u mee door het gevarieerde landschap van het Schuitwater. De route start met een doorkruising van een oude Maasbedding. Via de moeraseikenlaan langs het Broekhuizer Schuitwater komt u bij een lange knuppelbrug. Deze leidt u door het elzenbroekbos naar de brug ‘De Wissel’. Langzaam laat u het moerasbos achter u. Op de drogere gronden van de Pastoorswei steekt u de beek de ‘Boabel’ over. Hier wisselen dennenbossen en droge heidevelden elkaar af. Via het Groot Ven met enkel plekken natte heide gaat het naar het IVN Ven. Uiteindelijk loopt u via een paar schrale graslanden en de oude buitenbocht van de Maas terug naar de parkeerplaats.

MINOLTA DIGITAL CAMERADSC00476

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog