www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Oude bossen, houtwallen en struiken uit Zuid-Limburg in boekvorm.

19 november 2015 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

Vrijdag 13 november is in een oude hoeve in Cottessen, door ARK Natuurontwikkeling en Staatsbosbeheer, het boek ‘Oude bossen, houtwallen en struiken in het hoogste Zuid-Limburg’ gepresenteerd.

FullSizeRender

Met het rijk geïllustreerde boek ‘Oude bossen, houtwallen en heggen in het hoogste Zuid-Limburg’ wordt het resultaat van jarenlang veldonderzoek door Bert Maes naar inheemse autochtone populaties van bomen en struiken samengevat. Niet eerder verscheen een boek over het Zuid-Limburgse landschap waarin de inheemse bomen en struiken zo expliciet aan de orde komen. Enerzijds is het verrassend dat er nog veel aanwezig is. Soorten waarvan we dachten dat ze waren verdwenen bleken nog een refugium te hebben in het kleinschalige landschap van bossen, bosjes, heggen en houtwallen van Zuid-Limburg. Anderzijds blijkt ook dat sommige soorten nog maar uit uiterst kleine populaties bestaan en soms zelfs geheel verdwenen zijn.
Ecoloog Freek van Westreenen van Staatsbosbeheer completeerde het boek met de historische beschrijvingen. Ecoloog Robin Kraaij deed dit voor de fauna in het gebied.

Het boek is te bestellen in de boekhandel of via de uitgever Picture Publishers.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog