www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Beleef De Pelen buiten én binnen in november

31 oktober 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Foto door Nando Harmsen

Een verrassend programma in de maand november in het Buitencentrum De Pelen! Zowel binnen als buiten kun je De Pelen optimaal beleven. Onderstaand een greep uit het programma aanbod.

Vollemaanwandeling

Op zaterdag 4 november houdt Staatsbosbeheer een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op deze avond kun je dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp in de duisternis. Een onvergetelijke ervaring! Reserveren kan online via: pelenvollemaan

Film van Cor Speek over ‘De vlucht van de kraanvogels’

Op zondag 12 november wordt in Buitencentrum De Pelen de film ‘de vlucht van de kraanvogels’ getoond. De film, gemaakt door Cor Speek uit Geldrop, toont beelden van alle bekende rustplaatsen tijdens de vogeltrek in Europa. Van Rügen, Diepholz en zelfs de Strabrechtse heide en de Peel tot Extremadura in Spanje waar de vogels overwinteren of doortrekken naar Afrika. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk en vol is vol!

Fotoworkshop nachtfotografie door Nando Harmsen

Op zaterdag 25 november is er een Fotoworkshop in Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens deze workshop nachtfotografie ervaar je hoe het is om in het donker te fotograferen. Leer de basis van fotograferen in het donker tijdens een korte wandeling door De Groote Peel. Je brengt de kennis gelijk in de praktijk en maakt foto’s van wat je tegen komt. Daarnaast ontvang je een uitgebreide digitale reader waarin de aspecten van het fotograferen in het donker aan bod komen, in eenvoudige duidelijke taal. Deze reader is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor. De workshop start om 19.00 uur en duurt 3,5 – 4 uur. Deelname kost € 49,- per persoon, inclusief reader. Zie nachtfotografiepelen. 

Film van Cor Speek over De Groote Peel

Op zondag 26 november toont Cor Speek uit Geldrop in Buitencentrum De Pelen zijn film ‘De Groote Peel’. In deze prachtige film zijn veel voorkomende planten en bijzondere broedvogels te zien, maar ook zeldzame vlinders en libellen komen voorbij. De film is bewerkt met beeldmateriaal uit verschillende jaren en toont beelden uit de vier seizoenen. Ieder jaar worden er nieuwe filmbeelden aan de film toegevoegd. De film duurt 46 minuten en is volledig ondersteund met live geluiden en tekst, wat een bijzondere beleving biedt. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur.

Voor het hele programma; kijk op www.staatsbosbeheer.nl/depelen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog