www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Van bezoeker tot onderzoeker: publieksdag geannuleerd, project gaat door!

25 september 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Update 2 oktober: Helaas hebben we moeten besluiten het programma voor 4 oktober te annuleren ivm de aangescherpte corona maatregelen. De vooraf te reserveren excursies gaan wel door. Meer informatie is te vinden op de website van het IVN.

Op zondag 4 oktober is er een informatieve en gezellige Publieksdag in Nationaal Park De Groote Peel. Deze dag staat in het teken van het project ‘van Bezoeker tot Onderzoeker’. Je kunt op pad met een Peelgids, meedoen met een soortenchallenge en genieten van Kinderband Reintje & haar Voskes.

Ontdek de soorten van De Groote Peel

Er valt van alles te beleven tijdens de Publieksdag in Nationaal Park De Groote Peel! De dag staat in het teken van de planten en dieren die je in De Groote Peel kunt vinden. Nieuwsgierig welke dat zijn? Doe dan mee met de soortenchallenge. Haal een stempelkaart bij het buitencentrum en ga op zoek naar zoveel mogelijk verschillende soorten op een route in het Nationaal Park. Onderweg kom je Peelgidsen tegen die je informatie geven over de verschillende soorten.

 

Of doe mee met één van de vele excursies! Om 11.00 uur start een vogelexcursie waarin je ontdekt welke vogels in dit hoogveengebied voorkomen. Ben je geïnteresseerd in paddenstoelen, doe dan om 13.00 uur mee met een paddenstoelenexcursie. Dat spinnen niet eng, maar reuze boeiende beestjes zijn ontdek je tijdens de spinnenexcursie die start om 14.00 uur. Alle excursies worden begeleid door een Peelgids van Staatsbosbeheer.

Dansen en meezingen

Ook voor gezinnen met kinderen is er genoeg te doen. Die kunnen om 13.30 en 15.00 uur genieten van optredens van Reintje en haar Voskes. Deze vrolijke kinderband is een regelmatige en graag geziene gast bij buitencentrum. De Nederweerter muzikanten van Reintje spelen en zingen vol overgave liedjes uit het repertoire van Urbanus, Dirk Scheele en Cowboy Billy Boem. De optredens zijn op in de picknickweide van het buitencentrum.

Foto door Marijke Vaes

Aanmelden

Enthousiast geworden? Kom dan ook gezellig langs op 4 oktober! Deelname aan de activiteiten is gratis, maar voor de excursies moet je je wel vooraf aanmelden. Reserveren kan via de website van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/depelen. Op de publieksdag gelden de corona veiligheidsmaatregelen van het RIVM. Houd 1,5 meter afstand van elkaar, en blijf thuis als je ziek bent of corona symptomen hebt.

Bezoeker tot Onderzoeker

Van Bezoeker tot Onderzoeker is een initiatief van het koninklijk Natuurhistorisch Genootschap in Limburg in samenwerking met IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer, wordt uitgevoerd in opdracht van de Provincie Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. De soorteninformatie en registratie is afkomstig van Waarneming.nl. Meer weten? Lees hierover op de website van het IVN.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog