www.boswachtersblog.nl/ Limburg

‘Wolfs, Wolfs, we moeten deze kant op. Ik zie daar iets liggen. Kom snel!’

21 maart 2022 l.clement@staatsbosbeheer.nl in Limburg

Eind januari was de crew van Flikken Maastricht voor opnames in Nationaal Park De Meinweg. Het was een prachtige, koude winterdag met veel zon. Er stonden opnames gepland op de oude spoorlijn, in het bos en in de buurt van een tunneltje onder de spoorlijn.

Benieuwd naar de aflevering ‘Wanhoop’ van 18 maart? Bekijk hem hier terug.

Stukje geschiedenis…

De Meinweg is ongeveer 1800 hectare groot. Het ligt in de meest oostelijke hoek van Midden-Limburg en is aan drie kanten omsloten door Duitsland. In het Meinweggebied zijn tot op heden 767 soorten planten en bomen gevonden.

Lees meer over Nationaal Park De Meinweg

Camera, check, geluid, check, actie!

Flikken Maastricht

Eerder is de crew van Flikken Maastricht o.a. neergestreken in het Bunderbos in Zuid-Limburg. Nu was het de beurt aan een prachtig stukje natuur in Midden-Limburg. Op de eerste opname locatie stonden vier scenes op het programma. Inmiddels verscheen er een prachtig zonnetje dat zorgde voor mooi licht in het bos en op de oude spoorlijn.

Na het klaarzetten van de camera’s, het geluid en de attributen, arriveerden de acteurs. Vandaag waren er maar een paar figuranten en natuurlijk acteurs Angela Schijf, Victor Reinier, Oda Spelbos en Sergio IJssel. Leuk om te zien hoe zoiets in zijn werk gaat. Er komt veel bij kijken, zoals het checken van de beste route die de acteurs lopen door het bos, het standpunt van de camera’s ten opzichte van de zon en verschillende standpunten per scene. Natuurlijk wordt er voorzichtig omgegaan met de kwetsbare natuur, het betreft immers Natura 2000 gebied.

De crew checkt of alles goed staat, zodat de scene kan worden opgenomen

Voor ik het wist liepen de acteurs door ons mooie natuurgebied op zoek naar slachtoffers. Hierna werd een scene opgenomen met twee jonge figuranten die in een kuil lagen en gevonden worden door hoofdrolspelers Eva en Wolfs. Een plaats delict scene. Voor de opnames is een kuil gebruikt waar everzwijnen in hadden gewroet en takken en bladeren die in de buurt lagen.

Crew en acteurs in actie bij de oude spoorlijn

Na de lunch verplaatsen we naar de volgende locatie. Hier is een bruggetje onder de oude spoorlijn door. De scene waarbij Eva, Wolfs en de politieagenten komen aanrijden werd hier opgenomen. Hier is ook een scene opgenomen waarbij de acteurs op zoek gaan naar de verdachte en de slachtoffers.

Herken jij welke scenes zijn opgenomen in Nationaal Park De Meinweg?

reageren

geef een reactie

  • Ger Hendriks
    21 maart 2022 om 10:57
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog