www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Onze natuur in bloei

18 april 2024 Saïra van Essen in Limburg

Afgelopen lammetjesdag waren we in het Gerendal samen met alle bezoekende ouders en kinderen druk bezig met lammetjes bewonderen, kleurplaten inkleuren en ook nestkasten voor onder andere koolmezen werden driftig in elkaar gezet en vastgetimmerd. Samen bezig voor de natuur. Net als de schapen die onze weides vrijhouden van jonge boompjes en struiken. Ook bezig voor onze mooie natuur.

De Provincie Limburg heeft een leuk filmpje gemaakt over onze lammetjes van mergellandschapen.

Iets anders wat op het moment ook ontzettend mooi is, is ons Zuid-Limburgse landschap: de diepte en glooiingen in het landschap komen mooi uit met alle vernieuwde kleuren die de natuur weer tevoorschijn tovert. Nu is de daslook nog in volle glorie te zien in het Savelsbos. De zwartblauwe rapunzel, pinksterbloemen, bosanemonen en slanke sleutelbloemen; allemaal zijn ze vol in bloei. Zoek je nog andere gebieden waar je de voorjaarsflora kunt opzoeken? Kijk dan even hier: voorjaarsflora.

Vanaf 1 mei is ook de Orchideeëntuin weer open van 10:00-17:00 uur. Tot 15 juni kun je veel verschillende soorten inheemse orchideeënsoorten uitbundig zien bloeien.  Purperorchis, soldaatje, vliegenorchis en grote keverorchis bloeien er dan weer volop. Close-up zie je nog veel meer!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog