www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

website www.mastbos500.nl online!

19 februari 2015 staatsbosbeheerwestbrabant in Noord-Brabant

door Anneke Oomes

Het Mastbos in Breda bestaat 500 jaar en dat wordt gevierd!

Staatsbosbeheer organiseert, samen met derden, een aantal activiteiten rondom het Mastbos. 19 april is de officiële opening van het jubeljaar. Meer over activiteiten en achtergronden leest u vanaf vandaag op www.mastbos500.nl.

Samen met de nieuwe stichting Lang Leve het Mastbos, wil Staatsbosbeheer het Mastbos gereed maken voor de komende 500 jaar. Er komen nieuwe wandelroutes waarbij ook gebruik wordt gemaakt van nieuwe technieken. Ook het speelbos, het meubilair en de informatiepanelen kunnen een opknapbeurt gebruiken. Hiervoor is meer geld nodig dan Staatsbosbeheer beschikbaar heeft.

Staatsbosbeheer streeft er samen met de Stichting Lang Leve het Mastbos naar, om het Mastbos prominent op de kaart te zetten bij mensen en bedrijven uit Breda en omgeving. Hierbij wordt geprobeerd om de verbinding tussen bos en (potentiele) gebruikers te verstevigen, samenwerkingsverbanden te benutten en financiering voor projecten te realiseren die bijdragen aan de duurzame kwaliteit van het Mastbos. Het stadsbos van Breda waar anderhalf miljoen bezoekers per jaar van genieten.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog