www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Opknappen ruiterpaden in het Mastbos

7 september 2016 staatsbosbeheerwestbrabant in Noord-Brabant
Jelka Both ontvangt de schenking

In het Mastbos in Breda genieten ruiters al jaren van een gevarieerde ruiterroute. De ruiterpaden zijn toe aan een grondige opknapbeurt. Staatsbosbeheer krijgt echter geen geld meer van het Rijk of de provincie om ruiterpaden te onderhouden. Het Buitenfonds, de steunstichting van Staatsbosbeheer, is nu samen met de ruiters van het Mastbos een actie gestart om de opknapbeurt te financieren. Dat resulteerde gisteren al in de eerste cheque van € 1.000 van Outdoor Brabant.

Met de overhandiging van deze cheque heeft voorzitter Cees Meeuwis namens Outdoor Brabant zondag 4 september op de slotdag van het WK Vierspannen de eerste schenking gedaan van de € 25.000 die nodig is om de 13 kilometer ruiterpad in het Mastbos in Breda te renoveren. Cees Meeuwis, voorzitter van Outdoor Brabant: ’’Dit initiatief is belangrijk om het natuurgebied dat zeer populair is bij een groeiende groep hippische recreanten in stand te houden. Wij maken een keer per jaar met veel plezier gebruik van dit prachtige natuurgebied voor ons hippische topsportevenement en vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dat veel meer mensen hier gedurende het hele jaar kunnen genieten van de paardensport. Daarom steunen we dit initiatief van het Buitenfonds en de Ruiters van het Mastbos van harte!”

Jelka Both, gebiedsmanager West-Brabant: ’’Staatsbosbeheer streeft ernaar om iedereen optimaal te laten genieten van de prachtige natuur. Sinds 2015 is er voor Staatsbosbeheer minder recreatiegeld beschikbaar en zoeken we betrokkenheid en steun bij gebruikers om paden, routes en andere voorzieningen in stand te houden en te verbeteren. We zijn dan ook erg blij met dit gezamenlijke initiatief met de ruiters van het Mastbos én met deze eerste bijdrage van Outdoor Brabant. We hopen dat anderen het voorbeeld van Outdoor Brabant volgen en we over een aantal maanden kunnen starten met de opknapbeurt van de ruiterpaden in het Mastbos. ’’

Het Buitenfonds
Het Buitenfonds is een steunstichting die geld werft voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Hierdoor kunnen projecten gerealiseerd worden die anders buiten de reguliere financiering vallen. Zoals kinderen naar buiten brengen, het conserveren en open houden van cultuurhistorische schatten, de mogelijkheid om natuur op een spannende manier te beleven en het maatschappelijke werk van de boswachter mogelijk te maken. Het Buitenfonds wil met bedrijven en particulieren samenwerken om groene wensen voor huidige en toekomstige generaties te realiseren.

Meer informatie over dit project? Kijk dan eens op Buitenfonds.nl.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog