www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Hoe een klacht over muziek in het Mastbos leidt tot complimenten met een waarschuwing!

15 november 2016 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Mijn collega’s en ik ontvangen vragen en opmerkingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. De meeste zijn leuk, verrassend of intrigerend. We proberen iedereen antwoord te geven maar dat lukt niet altijd…of niet direct. Zo kreeg ik een paar maanden geleden de vraag waarom Staatsbosbeheer het in hemelsnaam toestaat dat men met drumstellen en gitaren muziek maakt in het Mastbos.  Nou ken  ik uitzondering op de vaste regel ( lees: dergelijke dingen verbieden)  maar tot toen had zich geen muzikant gemeld en was er dus geen sprake van verleende toestemming.

Nog een bericht

De melding maakte duidelijk dat er ‘iets’ was voorgevallen in het Mastbos…maar ja…wat? Weken later ontving ik bericht van ene Stef. Hij deelde een youtube filmpje van de Bredase band The Spvrk. En ineens werd alles duidelijk. Laat ik beginnen met complimenten aan de vijf jonge Bredanaars voor de videoclip. Deze  ziet er leuk uit…MAAR…

regels

Overal gelden regels. In het Mastbos is wandelen en fietsen toegestaan op wegen en paden. Als je andere dingen wilt doen, dan vraag je vooraf toestemming. In de meeste gevallen komen we samen tot een afspraak waarbij de aanvrager zijn ding kan doen maar er tegelijkertijd niets gebeurt dat  schadelijk is  voor natuur of andere recreanten ergert. We zouden samen met The Spvrk zoeken  naar een minder kwetsbare locatie: niet aan de waterkant, waar de vegetatie het meest kwetsbaar is. We zouden adviseren  op een minder druk tijdstip te filmen. En wellicht stelden we  nog wat  randvoorwaarden.

Vooraf toestemming vragen

Het is erg jammer dat we nu alleen achteraf kunnen reageren. Mijn tip aan iedereen die iets wil doen in onze terreinen dat anders is dan een normaal bezoek in klein gezelschap: informeer of jouw activiteit vergunning of toestemming nodig heeft. Vraag je geen toestemming terwijl dat wel had gemoeten dan kan je activiteit stil gelegd worden en kun je een boete krijgen. Dit geldt niet alleen voor filmopnames maar ook voor toertochten,  evenementen en nog veel meer.

Conclusie

Vooraf in gesprek gaan over activiteiten in onze terreinen kan klachten en narigheid voorkomen!

Naast het eindresultaat, staat ook een making-off filmpje op youtube

Hier leest u hoe u toestemming kunt aanvragen voor uw evenement.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog