www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Loop jij mee met de lichtjeswandeling door het Mastbos voor Serious Request?

28 november 2016 Boswachter Noortje Talens in Noord-Brabant

Een donker bos, sprookjesachtig verlicht, de roep van een bosuil… Hoe gaaf is het om daar bij te zijn! Na het succes van de lichtjeswandeling vorig jaar tijdens Mastbos 500, organiseert Staatsbosbeheer dit jaar weer een nachtelijke wandeling door het bos. Trek op 23 december je stevige schoenen aan en loop mee voor het goede doel. Alle opbrengst gaat namelijk naar Serious Request. Het Glazen Huis van 3FM staat dit jaar op de Grote Markt in Breda. Daar dragen wij als boswachters van Breda natuurlijk graag aan bij!

Lichtjeswandeling
Een snoer van lichtjes wijst je de weg langs de route van 3 kilometer. Onderweg klinken vrolijke kerstliedjes, knappert het kampvuur en kun je lekkere chocolademelk en glühwein drinken. Misschien kom je wel een lichtgevend dier tegen, of vuurvliegjes dansend in de nacht!

De route eindigt in het amfitheater waar je kunt genieten van muziek en theater voor jong en oud onder het genot van een warm drankje en wat lekkers.

Serious Request 2016
Serious Request zet zich dit jaar in voor de slachtoffers van de stille killer: longontsteking. Elk jaar sterven wereldwijd meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Kijk voor meer informatie op de website van Serious Request.

Praktische informatie

• Kaartverkoop alleen vooraf en online
• Prijs: 5 euro volwassenen en 2,50 euro kinderen t/m 12 jaar
• Vanaf 4 jaar
• Wandeling is 3 kilometer en duurt ongeveer een uur
• 3 starttijden: tussen 18.00-19.00 uur, 19.00-20.00 uur en 20.00-21.00 uur
• Parkeren auto: grasveld bij de kruising Bouvignedreef en Bouvignelaan, Breda. Bij slecht weer: Waterschap, Bouvignelaan
• Parkeren fiets: Bouvignedreef (deze is voor auto’s afgesloten)
• Er worden glow-in-the-dark-spulletjes en kerstmutsen verkocht aan het begin van de route

Voor meer informatie en kaartverkoop bezoek je de website van Staatsbosbeheer

Het organiseren van deze lichtjeswandeling wordt mede mogelijk gemaakt door Waterschap Brabantse Delta.

Tijdens de lichtjeswandeling van 2015, ter gelegenheid van de vijfhonderdste verjaardag van het Mastbos, maakte BredaNu een sfeerreportage. Bekijk hier.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog