www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Lichtjeswandeling door het Mastbos: Dik 10.000 euro naar Serious Request!

26 december 2016 Boswachter Noortje Talens in Noord-Brabant

Meer dan 2200 mensen liepen gisteravond mee met de lichtjeswandeling door het Mastbos. Wat een succes! Hierdoor heeft Staatsbosbeheer meer dan 10.000 euro opgehaald voor het goede doel!

Vrijdag zijn we met een grote ploeg enthousiaste mensen flink aan de slag geweest om het Mastbos te versieren. Langs de hele route van 3 kilometer stonden (bijna 500!) windlichten met waxinelichtjes, hier en daar lichte een dier op in het donker en overal hing kleurrijke versiering. Omdat er aan het begin van de route lichtgevende spulletjes werden verkocht, zag het bos er nog sprookjesachtiger uit.

Jong en oud liep mee. Kinderen banjerden een tikkeltje zenuwachtig of juist heel stoer door het bos. Opa’s en oma’s werden aan de hand meegenomen. Soms was het toch even goed zoeken naar het juiste pad. Wat een beleving om nu eens in het donker in het bos te zijn!

Onderweg was van alles te beleven. Zo stond daar ineens een dame met lichtgevende jurk een spannend verhaal te vertellen, kon je opwarmen bij het kampvuur, hoorde je ineens dierengeluiden uit het bos (daar zit ie!) en klonken de warme tonen van het blaasorkest of één van de zanggroepen. Bij het amfitheater aangekomen kon iedereen genieten van een heerlijk drankje en werden er broodjes gebakken boven het vuur. Wat een feest!

Iedereen ontzettend bedankt voor het meelopen of meehelpen met de lichtjeswandeling door het Mastbos. Door dit succes kunnen we het prachtige bedrag van 10.000 euro overmaken naar Serious Request en worden er hopelijk veel mensen geholpen.

Fijne feestdagen en veel natuurplezier in 2017!

 

reageren

geef een reactie

  • Han Messie
    8 maart 2017 om 17:50

    Een zeer prettige herinnering! Toverachtig duister met allerlei lichtjes… Onvergetelijk! Laat dit elk jaar opnieuw gebeuren!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog