www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Hoe donker is het bos na zonsondergang?

19 oktober 2017 Liza van Velzen in Noord-Brabant

Laat je betoveren door de nacht op zaterdag 28 oktober 2017 organiseren Staatsbosbeheer en pannenkoekenrestaurant de Steengroeve het evenement De Nacht van de Nacht in de Chaamse bossen. Tijdens deze avond kun je samen met de boswachter en natuurgidsen ontdekken of het ’s avonds wel zo donker is in het bos als we denken. Om 19.00uur beginnen we met een korte presentatie over nachtdieren bij pannenkoekenrestaurant De Steengroeve, waarna we onder leiding van gidsen gaan wandelen door het Chaamse bos. Om 19.15 uur gaan we het bos in voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur. Speciaal voor de kinderen is er een verkorte route. Na afloop kun je nog een broodje bakken boven vuur en warme chocomel/glühwein drinken.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Door spaarzamer en slimmer te verlichten kan veel geld en energie bespaard worden. Ook heeft voldoende duisternis een positief effect op de gezondheid en afweersysteem van mens en dier. De Nacht van de Nacht is een initiatief van de natuur en milieufederaties in Nederland om aandacht te vragen voor de schoonheid van de duisternis en de bedreiging van toenemende verlichting. Daarom vinden tijdens De Nacht van de Nacht allerlei activiteiten plaats in het land. Meer hierover is te vinden via www.nachtvandenacht.nl.

Je brengt tijdens De Nacht van de Nacht een bezoek aan boswachterij Chaam, waar je normaliter na zonsondergang niet mag komen. Proef de mystieke sfeer die er hangt en laat je betoveren door de nacht. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. Aanmelden stellen we zeer op prijs via l.vanvelzen@staatsbosbeheer.nl of 06-23222334. Deze gratis activiteit van Staatsbosbeheer is voor jong en oud, mits goed ter been. Aanmelden kan tot en met donderdag 26 oktober.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog