www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Met Professors op Pad door de Peel voor omroep MAX

23 juli 2018 Boswachter Mirjam Wouters in Noord-Brabant

Boswachter Mirjam op pad met de twee professors

Dat maak je niet iedere dag mee, op stap met 2 professoren. En dan ook nog 2 hele bijzondere. De ene is Professor dr. Joop Schaminee, de man die de Flora’s (plantenboeken) van Nederland schreef. De andere is Professor mr. Pieter van Vollenhoven. Beiden delen ze dezelfde passie, Nederland enthousiast maken om de natuur in te trekken. En zo ontstond het idee om Nederland door te reizen, langs de mooiste natuurgebieden van Nederland, waaronder de Peel.

De zon schijnt, de Peel verkleurd al naar haar eerste herfstkleuren en het zonlicht lijkt wel goudgeel. Een prachtige dag voor de opnames. Ik ben best een beetje zenuwachtig, maar bij de eerste ontmoeting is het ijs al snel gebroken. Er is zoveel te vertellen over De Peel met z’n rijke geschiedenis aan turfwinning. Overal in het gebied zie je hiervan de sporen in het landschap. Onderweg zien we de planten en dieren die in deze natuur leven. Het zijn echte specialisten die weten te overleven in de natte en zure omstandigheden die kenmerkend zijn voor een hoogveengebied.

Het was een bijzondere en leuke dag. En een eer om de prachtige Peel te mogen laten zien aan deze 2 enthousiaste mannen. En via de uitzending nu aan heel Nederland!

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier aflevering 2 terug:

Professors op Pad

Meedoen!

Aan de serie is een fotowedstrijd verbonden. Dhr. Prof. Van Vollenhoven is een groot liefhebber van natuurfotografie. Hij nodigt iedereen uit om aan de natuurfotografie wedstrijd mee te doen.
Meer weten? Kijk dan op de website van Omroep MAX

https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/professors-op-pad/

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog