www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Even voorstellen: nieuwe boswachter!

13 februari 2019 Boswachter Tim Rommens in Noord-Brabant

Mijn naam is Tim Rommens. Via dit blog wil ik me graag aan jullie voorstellen. Na bijna 15 jaar in het hoveniersvak werkzaam te zijn geweest, heb ik de overstap gemaakt naar Staatsbosbeheer. Via de landelijke selectiedag van 2017 heb ik een opleidingsplaats kunnen bemachtigen. Inmiddels zit ik in de afrondende fase van mijn 2-jarige BBL opleiding en is het mij gelukt om een baan te krijgen binnen Staatsbosbeheer.

In mijn eerste jaar als leerling ben ik werkzaam geweest bij de beheereenheid Zeeland-Noord. Hier heb ik veel, van wat het mooie Zeeland te bieden heeft, in een jaar tijd leren kennen. In mijn tweede opleidingsjaar kreeg ik de kans om een stukje dichter bij huis te gaan werken. Ik mocht als leerling gaan werken bij de eenheid West-Brabant in Breda. Niet lang daarna kwam de vacature vrij voor boswachter publiek in Markiezaat-Beemden. En laat ik nu net midden in deze streek wonen. Deze kans kon ik niet laten lopen. Ik solliciteerde op deze vacature en voor ik het wist was ik de nieuwe boswachter van dit gebied.

De Brabantse Wal, Turfvaart, Brabantse Delta en het Hollands Diep. Vier prachtige gebieden waarin ik mijn werkzaamheden mag uitvoeren. De diversiteit hierin is wat mij aantrekt. Van de bossen, heide en zandverstuivingen op de Brabantse Wal, tot de kleigronden, natte schraalgraslanden en vogelweidegebieden in het Hollands Diep.

Op dit moment ben ik nog druk bezig om mijn netwerk op te bouwen, gebieden te leren kennen en te onderzoeken waar er nog meer mogelijkheden liggen op het gebied van bijvoorbeeld voorlichting en educatie. Daarnaast houd ik mij met verschillende zaken en ontwikkelingen rondom vrijwilligers bezig. Via een blog zal ik jullie af en toe op de hoogte houden van de mooie, leuke en bijzondere dingen die ik tijdens mijn werk tegen ga komen. Tot snel!

 

reageren

geef een reactie

 • Bianca
  20 april 2023 om 21:44

  Hoi Tim, zit je nog in deze regio? Ik ben sinds dit jaar in het team WWF West-Brabant en ben op zoek naar een boswachter die op de Brabantse Wal werkzaam is. Dat zou Erik de Jonge moeten zijn maar die kom ik hier niet tegen. Wij willen een natuurwandeling organiseren voor onze rangers en onszelf. Brabantse wal is heel mooi en nog onbekend bij ons team. Kun jij me verder helpen om of Erik zijn gegevens te geven of een andere boswachter die in dat gebied werkzaam is? Alvast bedankt!

  Groetjes
  Bianca,
  WWF West-Brabant

 • Bart
  21 mei 2019 om 07:07

  Hoi Tim,
  Naar aanleiding van de laffe actie met de punaises wil ik je nog op iets anders attenderen…kun je me een mailtje sturen zodat ik naar je kan reageren?
  Vrgr Bart

 • maja
  20 mei 2019 om 18:31

  beste tim kan je me even mailen naar mijn mailadres hierboven (heb iets te melden maar wil dat graag prive doen,kan dat?
  mvg

 • Hazelaar
  24 februari 2019 om 20:00

  Beste Tim,
  Wie is de boswachter van het bos Liesbosch tussen prinsenbeek en etten-leur.
  Willen in contact met hem komen ivm losloper hondje.
  Van dog search.
  Graag zo spoedig mogelijk.
  Alvast bedankt.
  Vriendelijke groet

  • Boswachter Floris
   25 februari 2019 om 08:17
 • Dré Mutsters
  21 februari 2019 om 11:27

  Dag Tim,
  Veel succes met je nieuwe job. Als het gebied “Turfvaart” ook in een gedeelte van Zundert/Rijsbergen valt dan zullen wij je zeker een keer ontmoeten en we willen graag met je kennismaken. Je bent altijd welkom op de lezingen en presentaties van de Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert. Voor meer info zie onze website: http://WWW.VNWGZ.NL
  Gr.
  Dré Mutsters

 • Han Messie
  13 februari 2019 om 10:43

  Dag Tim,

  Een zonnige toekomst toegewenst als boswachter in West- Brabant!

  Hartelijke groeten
  van
  Han Messie

  • Han Messie
   24 februari 2019 om 12:35

   Naar we hopen, mogen we binnen kort een groot roofdier in ons land verwelkomen, graag ook in Noord-Brabant.

   EUROPA ‘S ZWERVER

   Jonge wolven, wonend op Slavische grond,
   worden geprikkeld door verkenningslust.
   Hun bloed ruist uitdagend, maakt ongerust.
   Hier blijven? Voor het jagershart niet gezond.

   Almaar mee met de zon, bij avondstond.
   Het glanzende Westen wenkt in alle rust.
   “Die roofdieren zijn op ons vee belust!”
   klinkt klagend uit menige Germaanse mond.

   Dichtbij de kust ontwaakt vertrouwd tehuis.
   Spoedig moge over vlak, bosrijk land
   buit ruiken onder gras- en takkengedruis.

   Dan houdt de stamvader der honden stand,
   verneemt men Izegrims woord op de kijkbuis:
   “Ik voel mij vrij in het volle Nederland!”

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog