www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Diemerbos verwelkomt nieuwe collega’s van Binnenwerk

9 oktober 2019 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Binnenwerk

Binnenwerk verzorgt binnen het Rijk invulling van de Participatiewet en is een service van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan aan de slag als bijvoorbeeld toetsenbordreiniger, autowasser of medewerker bos- en natuurbeheer bij Staatsbosbeheer. Die neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door natuurgebieden, als het Diemerbos, open te stellen voor kwetsbare groepen mensen op weg naar een goede en zinvolle participatie in de samenleving. ‘We werken inmiddels met meer dan tien verschillende maatschappelijke instanties in Noord-Holland. Ik ben blij dit te kunnen uitbreiden met Binnenwerk en daarmee een grotere bijdrage aan de Participatiewet in onze provincie te leveren’, aldus teamleider Jan van Assema van Staatsbosbeheer.

Wat doet het team van Binnenwerk?

Voor het team zijn er materialen en een bus beschikbaar gesteld om het werk goed te kunnen uitvoeren. Dit materiaal wordt ondergebracht bij Landlust, een dagbestedingslocatie van zorginstelling Cordaan, gelegen aan de rand van het Diemerbos. Daar kan het nieuwe team ook tijdens de lunch bivakkeren. Aan het begin van de dag verdeelt de werkbegeleider de werkzaamheden die gedaan moeten worden onder de teamleden. Het werk is heel gevarieerd. Van het maaien van een wandelpad, het repareren van bruggen tot aan het opknappen van een wilgentenen tipi. Je ziet de kwaliteit van het Diemerbos, met name de paden, omhoog gaan. Het team is een welkome aanvulling!

Mooie reacties

Voor sommige bezoekers was het even wennen aan het rondrijdende busje van het nieuwe team in het steeds drukker bezochte Diemerbos. Anderzijds ontvangt de boswachter vooral complimenten over het nieuwe nauwkeurige beheer. “Wat ziet het Diemerbos er netjes uit!’ is een veel gehoorde opmerking van onze bezoekers. Deze waardering van het publiek is hartstikke mooi en mag geheel naar de jongens van Binnenwerk met hun begeleider.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog