www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Birdroute Diemerbos: bijna 2.000 kinderen haalden in 2021 hun vogeldiploma!

6 januari 2022 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

In maart vorig jaar opende de Birdroute vanaf proeflokaal House of Bird in het Diemerbos voor alle kinderen die méér willen weten over vogels en natuur. Langs de 1.200 meter lange vogelroute zijn tien metalen vogels verstopt die kinderen met een zoekkaart kunnen opsporen. Alle tien gevonden? Dan krijg je een vogeldiploma en medaille!

In 2021 hebben maar liefst 1.746 kinderen hun vogeldiploma behaald. Een verrassend hoog aantal. De reacties zijn bovendien heel enthousiast waardoor we terugkijken op een enorm succes. En belangrijker: het is een prachtig gezicht om al die jonge speurneuzen hun eerste stappen te zien zetten in de wereld van vogels. Een stap die wij vanuit Staatsbosbeheer natuurlijk toejuichen!

 

Veel vogels in het Diemerbos

Op de Birdroute in het Diemerbos vind je veel diversiteit aan bomen en struiken. Elke vogel heeft daarin zijn favoriete plek. Een grote bonte specht is vaak in een boom te vinden, terwijl de ijsvogel meestal vanaf een tak boven het water zit te loeren op visjes. Nét boven de grond, vaak in de struiken heb je goede kans om winterkoning of roodborst te vinden.

Doen?

Ook tijdens de wintermaanden ben je welkom op de Birdroute. De katoenen knapzak is voor 5,- euro te koop bij het proeflokaal House of Bird. Hun take-away is elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. In de knapzak vind je onder andere een speciale zoekkaart om de tien grote, metalen vogels te vinden. Langs de route zijn paaltjes, waarvandaan de vogels voor kinderen vanaf 4 jaar te zien zijn. Allemaal gevonden? Dan kun je een vogeldiploma en medaille ophalen bij House of Bird.
Voor meer info over de route: https://www.houseofbird.nl/birdroute/

De Birdroute is een initiatief van House of Bird, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland, Daarom Diemen en Metalbird om kinderen spelenderwijs meer te leren over vogels en natuur.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog