www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Kom ook naar de Beleefdag Beter in het Groen!

21 september 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Noord-Holland

Beter in het Groen

Buiten zijn in het groen is goed voor je gezondheid! Uit diverse onderzoeken is gebleken dat er een directe link is tussen groen en gezondheid. Activiteiten in de natuur helpen om gezond te blijven of gezonder te worden. Van wekelijkse wandelgroepen en buiten-sportlessen tot kindertherapie en re-integratie in het groen. Daarom organiseert Beter in het Groen op zondag 1 oktober voor het eerst een Beleefdag, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de provincie Noord-Holland. Toegang en deelname is gratis.

De Beleefdag kun je meemaken op vier locaties in Noord-Holland:

  1. Diemerbos in Diemen, van 14.00 – 17.00 uurMet o.a. een lezing van boswachter Marieke Schatteleijn, bekend van het tv-programma BinnensteBuiten, op stap met een Natuurwijzer, een wandeling met een wandelcoach en hutten bouwen. Ook kun je zien hoe de Groengroep van zorginstelling Cordaan het Diemerbos beheert.
  2. Buitencentrum Schoorlse Duinen in Schoorl, vanaf 14.00 tot 17.00 uurMet o.a. een workshop van boswachter Laurens Bonenkamp over de mogelijkheden om gezond buiten aan de slag te zijn bij Staatsbosbeheer, buitenspelen tot je groen ziet met Natuursprong en een stiltewandeling.
  3. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen, vanaf 10.00 tot 17.00 uurMet o.a. een wandeling Gezond natuur wandelen, een blote voetenwandeling, IVN biowalking en een lezing van Marijke van Langen over de betekenis van natuur voor mensen. Voor een aantal activiteiten op deze locatie is aanmelden gewenst.
  4. Infoschuur ’t Gooi in Hilversum, vanaf 14.00 uurMet o.a. Gezond natuur wandelen met kinderen, Barefoorfitness, een wandeling rondom verlies, Yin yoga en omgaan met spanning en emotie-eten en een lezing van Jaap Vlaanderen, coördinator vrijwilligerswerk Goois Natuurreservaat.

Het volledige programma per locatie staat op www.beterinhetgroen.nl/beleefdag.

Beter in het Groen

In de campagne Beter in het Groen werken Staatsbosbeheer, Provincie Noord-Holland, GGD, Goois Natuur Reservaat , MediQuest en de Friesland Zorgverzekeraar samen om meer bekendheid te geven aan wat groen kan betekenen voor de gezondheid. Met Beter in het Groen kan iedereen eenvoudig activiteiten vinden die helpen gezond te blijven of gezonder te worden. Van wekelijkse wandelgroepen en buiten-sportlessen tot kindertherapie en re-integratie in het groen. In een natuurgebied, tuin of park dicht bij huis. Het doel van de campagne is dat beleving van en actief bezig zijn in de natuur een vanzelfsprekend onderdeel wordt van de leefstijl.

Groene gezonde leefomgeving  

In de provincie Noord-Holland is veel aandacht voor de groene gezonde leefomgeving. Om dit bij inwoners en bezoekers extra onder de aandacht te brengen, heeft de provincie subsidie gegeven aan de campagne Beter in het Groen. De Provincie Noord-Holland wil met de aanpak Groen Kapitaal de maatschappelijke en economische waarde van groen versterken. In de participatiesamenleving hebben burgers meer verantwoordelijkheid en regie voor de eigen gezondheid en leefstijl. De natuur in Noord-Holland met rust en ruimte kan juist uitnodigen tot die gezonde leefstijl. Het biedt ruimte voor beweging en ontmoeting maar ook voor reflectie en om mentaal tot rust te komen. De beterinhetgroen-zoeker helpt de inwoners van Noord-Holland om gezonde groene activiteiten in de directe leefomgeving te vinden.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog