www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Natuurhaven De Kreupel in IJsselmeer tijdelijk gesloten

10 mei 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

In het IJsselmeer zo’n 4 kilometer uit de kust boven Andijk vind je het unieke vogeleiland De Kreupel dat ongeveer 70 hectare groot is. Het bestaat uit twee kale zandplaten waar vogels kunnen broeden, rusten en ruien. Hier omheen ligt een gordel van ondiep water en klei-eilandjes. Staatsbosbeheer beheert het gebied in opdracht van eigenaar Rijkswaterstaat.

Het gebied is niet toegankelijk, maar ten zuiden van De Kreupel vind je de natuurhaven met een aantal aanlegsteigers. Normaal gesproken is deze geopend van 15 april tot 15 oktober, maar momenteel is de haven gesloten tot nader order.

Het hoge water en de stormen van de afgelopen winter hebben de steigers in de natuurhaven zwaar beschadigd. Hierdoor is de haven momenteel onveilig en zal voorlopig gesloten blijven. Rijkswaterstaat, eigenaar van het gebied, bekijkt of het mogelijk is de steigers op korte termijn te herstellen. De voorbereidingen voor de herstelwerkzaamheden zijn begonnen, maar deze zijn helaas uitgelopen vanwege plannings- en capaciteitsissues. Hierdoor zijn de herstelwerkzaamheden nog niet gestart en zal de haven ook niet hersteld zijn voor de start van het vaarseizoen.

Om veiligheidsrisico’s voor gebruikers van de haven zoveel mogelijk te beperken, blijft de haven voorlopig gesloten. Momenteel is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden zullen starten en uitgevoerd zijn.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog