www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Staatsbosbeheer haalt € 25.216,83 op voor opruimen stormschade Poly

14 augustus 2023 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Op 5 juli raasde storm Poly over het land. Hierdoor werd Buitenplaats Elswout zwaar getroffen. Meer dan twee honderd bomen waaiden om, waardoor wandelen bijna niet meer mogelijk was op Elswout. Samen met het Buitenfonds startte Staatsbosbeheer daarom een crowdfunding voor het opruimen van de stormschade om zodoende de buitenplaats weer open stellen voor publiek. De crowdfunding werkte met succes en op maandag 14 augustus, enkele weken na de start, nam Staatbosbeheer een cheque van het Buitenfonds in ontvangst met het opgehaalde bedrag van € 25.216,83.

‘’Dit help ons enorm’’

In iets meer dan vier weken tijd werd door honderden donateurs een bijdrage gedaan. ‘’Het is ongelofelijk hoeveel er gedoneerd is! Met deze opbrengsten kan Staatsbosbeheer verder met het opruimen van de stormschade en weer openstellen voor bezoekers. Staatsbosbeheer is erg dankbaar voor al deze donaties, want voor herstellen van de schade hebben we niet zomaar geld op de plank liggen. Dit helpt ons enorm.’’ aldus boswachter Rien de Vries.

Met de opgehaalde € 25.216,83 worden aannemers ingehuurd om de grote bomen op te ruimen en de paden weer toegankelijk te maken. Een groot deel van Elswout is inmiddels al weer toegankelijk voor wandelaars. Staatsbosbeheer is nog niet klaar met opruimen, dat duurt zeker nog enkele weken tot een paar maanden. Voor donateurs die een bedrag van €100,-  of meer doneerden, organiseert Staatsbosbeheer een excursie. Donateurs worden meegenomen langs de stormschade en er wordt uitleg gegeven over hoe Staatsbosbeheer plannen maakt om de schade te herstellen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog