www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Vakantie

23 juli 2012 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

geweien tellenDe tijd dat iedereen gaat genieten van zijn vakantie is weer aangebroken. De één een paar dagen, de ander een paar weken aaneengesloten. In de Oostvaardersplassen betekent dit minder groepsexcursies, maar meer individuele dagjesmensen. Ook veel mensen die een bezoekje combineren met bijvoorbeeld het Natuurpark Lelystad, of de Batavia te Lelystad. Het geeft ook even een beetje rust na een toch wel turbulente periode. De laatste actie was het, onbedoeld, groots in de media aandacht krijgen van de geweien die wij wegen, meten en dan verkopen. Dat RTL, NOS, en SBS6 zich hier op zouden storten had ik nooit verwacht. En dat naar aanleiding een berichtje in de Volkskrant. De gedachte was eerst een klein berichtje, maar dat het met grote foto op pagina 3 paginavullend zou worden opgepikt had ik nooit verwacht. 

Toch laat dit zien dat men hoe langer hoe meer gevoel voor de Oostvaardersplassen begint te krijgen, en het gebied en alles wat zich hier afspeelt kan waarderen. De film die gemaakt wordt, de aandacht voor de grazers, maar ook het onderzoek dat plaatsvindt, allemaal zaken  die de Oostvaardersplassen steeds meer op de kaart beginnen te zetten als een mooi, fascinerend, belangwekkend en ontzettend vogelrijk gebied met (inter)nationale betekenis.

Als straks de vakantie voorbij is, begint half september de bronstperiode van de edelherten weer. Het wordt dan weer druk met vele bezoekers op de observatiepunten, excursies voor de bronst en vogelaars die weinig met de bronst hebben, maar des te meer met de vogeltrek die dan ook bezig is.

reageren

geef een reactie

  • Veronica Stutvoet
    13 augustus 2012 om 18:41

    Vandaag de krakeenden route gelopen. Prachtig!! Hoe is de Gelderse roos in dit gebied terecht gekomen?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog