www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Visarend in actie

17 september 2012 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

Ik kreeg deze foto’s van een ethousiaste bezoeker. Ik wilde ze mijn lezers niet onthouden. Prachtige foto’s van een vissende / vliegende visarend, gesnapt door Ferry Leenman.

visarend

reageren

geef een reactie

 • Johan offringa
  22 februari 2013 om 14:51

  Geachte heer Breeveld, het siert uw werkgever SBB dat zij in elk geval aan een van de ICMO2 adviezen gehoor lijkt te geven: het zorg dragen van een breder maatschappelijk draagvlak door een betere communicatie met het publiek. Dit blog getuigt hiervan.
  Het stoort me echter in toenemende mate dat de verheerlijking gedachtig het gezegde “de wens is de vader van de gedachte” lijkt plaats te vinden. Google reageert op “Visarend in actie Oostvaardersplassen” verrassend goed…
  De door SBB ingehuurde en goedbetaalde marketingspecialisten doen blijkbaar goed hun werk, maar het Nederlandse volk wordt nog steeds vernaggeld. De gefotografeerde visarend werd immers niet in uw Oostvaardersplassen gefotografeerd!
  Uw opmerking “ik kreeg deze foto’s van een enthousiaste bezoeker. Ik wilde ze mijn lezers niet onthouden” wekt de suggestie dat dit wel het geval is en is derhalve misleidend.
  Ook de door u geproduceerde afbeelding van een hert met “gras” in het gewei is eveneens misleidend en op z’n minst leugenachtig, want er is geen gras momenteel in de OVP, de dieren hongeren juist door het gebrek aan gras/hooi en sterven een pijnlijke hongerdood.
  Wat de zeearend aangaat idem dito: ikzelf ben al jaren woonachtig in een gebied waar de zeearend van nature voorkomt en broedt. In mijn achtertuin bevinden zich twee horsten die elk jaar met succes worden bewoond, horsten in eeuwenoude beuken en niet in een bijkans omgevallen wilg, zoals in uw heiligdom OVP het geval blijkt te zijn.
  U gaat toch hopelijk geen foto’s van wolven plaatsen omdat deze “verband houden met de Oostvaardersplassen en voor hetzelfde geld 10 dagen later gespot zouden kunnen worden in de Oostvaardersplassen zelf” ?

 • Martijn de Jonge
  27 september 2012 om 09:59

  Met alles respect, maar de bovenste foto lijkt me niet in de Oostvaardersplassen te zijn genomen terwijl dat wel de titel van dit blog is. Gokje: Lage Vaart misschien?

  • Boswachter Hans Breeveld
   27 september 2012 om 12:20

   Martijn,

   scherp als altijd heb je dit inderdaad goed gezien. Ik ben van mening, dat het geen enkel probleem is om in dit weblog ook zulke aardige waarnemingen op te nemen, vooral als zij een direct verband houden met de Oostvaardersplassen. Voor het zelfde geld was deze visarend 10 minuten later gespot in de Oostvaardersplassen zelf.

   Hans Breeveld

 • Gaby Makowski
  23 september 2012 om 11:39

  I’m a German follower and just spent some wonderful days at the OVP. The fotos are great!

  • Boswachter Hans Breeveld
   27 september 2012 om 12:24

   Hello Gaby Makowski,

   nice to see there are also people from abroad who follow my blog.

   greeting

   Hans Breeveld

 • Ben Prins
  19 september 2012 om 08:23

  Fantastisch!

 • R. van Bergen
  18 september 2012 om 09:58

  Prachtig

  Roelf

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog