www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Eerste veulen geboren

19 maart 2013 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

Ondanks dat de winter nog steeds in het land is en het ’s nachts best koud kan zijn, volgt het dierenleven gewoon zijn eigen ritme. Zowel in als buiten de Oostvaardersplassen. De natuur zit eigenlijk heel dubbel in elkaar. Terwijl een deel van de dieren de winter niet zal overleven, zijn de vrouwelijke dieren hoogdrachtig, of bezig met nestelen en het leggen van eieren. Nog 1 á 2 weken en de eerste jonge grauwe ganzen verschijnen, de zeearend broedt waarschijnlijk, de vos bij volgdevos.nl krijgt hopelijk jongen, als dan niet voor de camera. Kortom, het jonge leven komt er aan, en snel ook.

In de Oostvaardersplassen is deze week het eerste konikveulen van dit voorjaar weer gezien. Een sterk en in prima conditie verkerend diertje dat uitstekend bij zijn moeder drinkt, en alle kans heeft om het leven in de Oostvaardersplassen tegemoet te gaan.

veulen konikpaard

reageren

geef een reactie

 • Sylvia de L-J
  21 maart 2013 om 22:19

  Proficiat een ieder betrokkene, speciaal moeder en kind. Het toont opnieuw de kracht van het gebied aan.

 • Gert Jan Knoet
  19 maart 2013 om 22:38

  Altijd weer bijzonder zo’n jong leven. Mooi nu nog even een beetje zomer. Dat is namelijk wel zo lekker als je net op deze wereld komt kijken.

  • Johan Wezenberg
   19 maart 2013 om 23:28

   Mooie, relativerende tekst. Geeft naar mijn interpretatie ook aan dat dit veulen waarschijnlijk niet de leeftijd van Bonfire en Sallinero zal halen; zoals dat in de natuur nergens mogelijk is….

  • R. van Bergen
   20 maart 2013 om 11:55

   Johan Wezenberg.

   Ik neem aan dat de nadruk op “waarschijnlijk” moet liggen. En jawel “waarschijnlijk”is dat niet. Maar ook niet onmogelijk lijkt me gezien het edelhert dat 22-23 jaar is geworden.

   Overigens denk ik dat paarden als Bonfire en Salinero, nog geen jaar in de echte vrije natuur zouden kunnen overleven.

   Roelf

 • cobie&bas
  19 maart 2013 om 18:17

  dat is nog eens een mooi bericht,gefeliciteerd,de beschuit met muisjes komen we wel halen(grapje) maar ze staat er prachtig bij.

 • Inge Willemsen
  19 maart 2013 om 15:27

  Schitterend!!!

 • Gert Sings
  19 maart 2013 om 13:27

  Sorry, een fraaie foto.
  Gert

 • Gert Sings
  19 maart 2013 om 13:26

  Mooi bericht. Allemaal gefeliciteerd. Heb je een foto?
  Gert

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog