www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Drukte voor de Dutch Bird Fair

23 augustus 2013 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

Na een weekje vakantie ben ik weer terug gekeerd op mijn werkplek, en ik moet zeggen dat er een drukte van belang heerst. De afgelopen maanden zijn wij, en in het bijzonder enkele collega’s van mij, druk bezig geweest met de voorbereidingen van het Dutch Bird Fair op 24 en 25 augustus. En als je ziet hoe alles dan in één week bij elkaar komt, is dat fantastisch om mee te maken. Er wordt druk overlegd, afspraken gemaakt, bestellingen gedaan etc. etc. En dan is het afwachten of iedereen zijn afspraken nakomt en alles soepel verloopt.

opbouw voor Dutch bird fair
opbouw voor Dutch bird fair

Nu is dit niet de eerste keer dat er in de Oostvaardersplassen een evenement is, maar spannend blijft het wel. Als je het dan zo ziet dan kan ik alleen maar op 2 dingen hopen: in de eerste plaats dat er veel mensen komen, en in de tweede plaats op goed weer. Nou, het weer ziet er goed en de publiciteit die er aan gegeven is zal hopelijk veel mensen trekken.

Voor de liefhebber die wat meer info wil hebben zou ik zeggen, kijk nog eens even op http://www.dutchbirdfair.nl/ voor de laatste informatie en kom langs.

Het is ook meteen de gelegenheid om het nieuwe buitencentrum te bewonderen. Misschien is het op onderdelen nog niet geheel ingericht, maar de moeite om een kijkje te nemen is het zeker.

Leuke waarnemingen
Ondanks de vakantie en de Dutch Bird Fair was ik gisteren nog even in het veld, en zag dat er boven het Jacobskruis kruid meerdere bruine kiekendieven aan het foerageren waren. Grappig hoe snel deze vogels toch de ruigte in de gaten hebben en er van profiteren. Ook de edelherten beginnen zo langzamer hand hun gewei te “vegen”. De bast (de huid waaronder het gewei is gegroeid) begint af te sterven, jeukt dan en laat los. Dan komt het prachtige gewei tevoorschijn zoals wij dat kennen.

reageren

geef een reactie

 • Corrie Schaap
  27 augustus 2013 om 17:18

  Hallo Hans.

  Vorig jaar zijn wij met jou naar het burrelen van de herten geweest wat erg mooi was. Doe jij zelf dit jaar ook weer een excursie, graag horen wij dit van jou.

  Met vr. gr. Corrie Schaap.

 • m.imamdi
  23 augustus 2013 om 16:20

  Amsterdam,23 augustus2013

  Welkom hr. Breeveld,

  Het is begrijpelijk dat U erg druk zal hebben, maar het komt wel goed.

  Graag wou ik u vragen als het wat drukte af meent of u nog hertengewei heeft, als u het heeft kunt u voor mij zon 12 stuks bewaren, laat het aan weten en de prijs dan kom ik het ophalen .

  Bijvoorbaat mijn dank,

  Met vriendelijke groeten,

  imamdi

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog