www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Toch echt otters in de Oostvaardersplassen?

12 september 2013 Staatsbosbeheer in Oostvaardersplassen
ottersporen in de Oostvaardersplassen
ottersporen in de Oostvaardersplassen

Gisteren kreeg ik van een collega door, dat er op de kade in de Oostvaardersplassen (de scheiding tussen het moeras en het drogere deel) sporen van een otter waren gevonden. Ook had hij een bevestigde waarneming. De eerste waarneming, enige maanden geleden, zou je nog kunnen afdoen als toeval. Maar, met een 2e waarneming midden in de zomer, lijkt het er toch wel heel erg veel op, dat wij nu ook definitief een otter in de Oostvaardersplassen hebben zitten.

1 of meer?
Of het er 1 of meerdere zijn, geen idee. Natuurlijk hoop ik dat het er meerdere zijn, en dat wij hier ook nog eens jonge otters kunnen ontdekken. Aan het gebied zal het volgens mij niet liggen; voedsel, rust, ruimte is hier meer dan voldoende aanwezig. Daarom kan ik best zeggen, dat ik zelf dit eigenlijk wel verwacht had. Wanneer wist ik natuurlijk ook niet, maar zo heel ver weg van de populaties in andere delen van het land is dit niet. In ieder geval is dit weer een stapje verder in de ontwikkeling van een uniek gebied.

Hans Breeveld

reageren

geef een reactie

 • Henk Bos
  13 september 2013 om 20:19

  Prachtige ( bevestiging ) waarneming weer ..
  En een absolute meerwaarde voor de OVP ..Gefeliciteerd Hans

 • R. van Bergen
  12 september 2013 om 10:26

  Gefeliciteerd voor de tweede maal.

  Roelf

 • stiefbeen
  12 september 2013 om 10:25

  hopelijk komen er nog een paar meer.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog