www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Aanleg fiets-wandelbrug over Lage Vaart

28 februari 2014 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer is samen met de provincie Flevoland bezig met het verder recreatief inrichten van de omgeving van het Kotterbos en de Vaartplas. De natuurboulevard was al aangelegd en was er een raster geplaatst, zodat de dieren uit de Oostvaardersplassen een deel van het Kotterbos in de winterperiode ook als beschuttingsgebied kunnen gebruiken. Voor de rest van het jaar blijft ook dit deel van het Kotterbos gewoon geopend voor alle publiek. Een deel van het aan te leggen fietspad was door omstandigheden helaas niet tijdig gereed, maar voor de opening eind mei, zal dit ook aangelegd zijn. Dan is ook in de winterperiode de ronde rond de Oostvaardersplassen op de fiets weer goed mogelijk.

fietsbrugVandaag werd er een begin gemaakt met de bouw van een fietsbrug over de Lage Vaart, ter hoogte van de Vaartplas. Later komt er ook nog een fietsbrug over de A6, waardoor vooral ook voor de inwoners van Almere het Kotterbos nóg aantrekkelijker wordt. De aanleg van de fietsbrug was een imposant gezicht, waarbij 2 grote kranen zware 4 betonnen brugdelen over de lage Vaart heen op de pijlers legden. Natuurlijk is deze brug voorlopig nog niet te gebruiken, aangezien hij nog moet worden afgewerkt.

Hans Breeveld

reageren

geef een reactie

 • Pietje Puk
  2 maart 2014 om 12:37

  Prachtige reclame probeert onze Paulus de Boskabouter te verkopen.
  In de tussentijd is het Kotterbos opgeofferd aan de Oostvaardersplassen.
  Allemaal ter ere en glorie van Staatsbosbeheer omdat ze sier maken met de Oostvaardersplassen in de film “De nieuwe wildernis”.
  Nooit maar dan ook nooit hebben die oelewappers bij Staatsbosbeheer nagedacht wat de annexatie van het Kotterbos betekent voor de gewone burger. Die op z’n vrije moment lekker kon wandelen in het Kotterbos. Dat is nu voorbij dankzij Staatsbosbeheer.
  Er voor terug gekregen een leeg gekapt gebied wat niet meer het gehele jaar toegankelijk is voor de gewone burger.

  Staatsbosbeheer is één grote wanvertoning !!!
  Een schande voor natuurbeheer.

  En de Oostvaardersplassen ?
  Dat blijft gewoon één groot concentratiekamp voor het wild. Klopt Anita wat je zegt, de dieren vallen om van gebrek aan voedsel.

 • mijnwerelddraaitdoor
  28 februari 2014 om 17:33

  Leuk voor de mensen uit Almere. Maar wanneer worden er meer wandel- en fietspaden aangelegd richting Lelystad. Ik mis die heel erg. Het is vanuit Lelystad iedere keer hetzelfde pad, geen variatie mogelijk. Ook mogen er wel wat meer bankjes komen.

 • ANITA
  28 februari 2014 om 17:01

  Zorg eerst maar voor de dieren , niet laten uithongeren !!!!!!!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog