www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Unieke beelden van het ringen van zeearenden

11 juli 2014 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

Dit jaar heeft zich in de Oostvaardersplassen een unieke gebeurtenis voorgedaan, er zijn maar liefst 3 jonge zeearenden uit het ei gekropen. En dat niet alleen, ze zijn ook alle drie goed uitgevlogen. Iets wat in Nederland nog niet eerder is gebeurd sinds dat er waarnemingen over zeearenden worden bijgehouden.

Om meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de populatie zeearenden in Nederland worden de jongen naast de gebruikelijke ring indien mogelijk voorzien van een kleurring. Ditmaal was er onder de collega’s iemand die een camera op het hoofd gemonteerd heeft gehad, en er unieke beelden van heeft gemaakt.

Het zijn beelden die de Oostvaardersplassen eens vanuit het perspectief van een zeearendjong vanaf zijn nest laten zien. Het zijn ruwe, niet opgepoetste beelden, maar wel erg aardig om te bekijken.

Met vriendelijke groet,
Hans Breeveld

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JNY_ZIjcrgM?rel=0&w=640&h=480]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog