www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Zes zeearenden!

1 september 2014 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

Geloof het of niet, maar vanmiddag kreeg ik de melding door van medewerkers van het Waterschap Zuiderzeeland dat zij maar liefst ZES zeearenden boven de Oostvaardersplassen hadden gezien. Jammer genoeg is er geen foto van, maar dit is toch wel heel bijzonder! Het waren, zoals ik begrijp, de 3 jonge vogels van dit jaar, samen met hun ouders. Daarnaast was er nog een zesde vogel van circa 3 jaar oud. Waar deze vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Het is wel duidelijk dat de Oostvaardersplassen met alle rust, ruimte en voedsel een grote aantrekkingskracht hebben op zeearenden. Het wordt spannend hoe het komend jaar zal gaan met deze vogel en ik moet zeggen, dat ik op een dergelijke unieke waarneming alleen maar jaloers kan zijn.

zeearend overzicht
Overzicht van in Nederland geringde zeearenden tot 2013

Hans Breeveld

reageren

geef een reactie

  • D.van Dierenvriend
    1 september 2014 om 21:37

    Wat mij bevreemdt is dat ik wel lees over de ( volgens de gemeente Lelystad) 6 huismussen aldaar maar nooit iets over de duizenden vogels die vertrokken zijn.

  • cobie en bas
    1 september 2014 om 18:37

    dat gaat wel heel hard de mooie kant op.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog