www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Natuurwijs: hart, hoofd en handen

4 oktober 2016 Boswachter Bertwin Bergman in Oostvaardersplassen

Op scholen krijgt natuuronderwijs vaak weinig aandacht en leren kinderen over natuur uit een boek. Dat leerlingen buiten zelf de natuur kunnen ontdekken, is lang niet vanzelfsprekend. Terwijl dát toch juist de manier is waarop kinderen leren: door zelf te voelen, op te pakken en te ervaren. Universiteit Utrecht, Staatsbosbeheer en NatuurCollege hebben daarom samen NatuurWijs ontwikkeld.

NatuurWijs wil kinderen weer in verbinding brengen met de natuur. Daarom wil het Buitencentrum Oostvaardersplassen graag een natuurprogramma aanbieden voor basisscholen. De kinderen trekken een ochtend, een hele dag óf drie keer een hele dag met een NatuurWijzer het Oostvaardersplassengebied in en mogen ze kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Zélf de natuur ervaren en zélf ontdekken wat mensen en natuur met elkaar te maken hebben. Dat blijft pas écht hangen. Het bos als klaslokaal. Want leren over natuur doe je ín de natuur.

Nieuwsgierig hoe zo’n les er uit ziet? Kijk op https://www.youtube.com/watch?v=CDA9-zDk8EE&feature=player_embedded

Voor de uitvoering van Natuurwijs in de Oostvaardersplassen is vanuit de rijksoverheid geen subsidie beschikbaar. Wil jij of je bedrijf bijdragen aan dit onderwijsprogramma? Kijk dan op www.buitenfonds.nl/kinderendenatuurin

Meer informatie? Stuur een mail naar oostvaardersplassen@staatsbosbeheer.nl

Medewerker Buitencentrum Oostvaardersplassen, Ciska van Wijk

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog