www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Ontwikkeling nationaal park Nieuw Land gaat door

1 november 2016 Boswachter Bertwin Bergman in Oostvaardersplassen

Nationaal Park Nieuw Land is helaas niet in de prijzen gevallen bij de verkiezing van het mooiste natuurgebied van Nederland. Op 31 oktober 2016 heeft staatssecretaris Martijn van Dam uit de 13 genomineerde gebieden de winnaars bekend gemaakt. Helaas zat Nationaal Park Nieuw Land daar niet bij. Ik ben met vele collega`s naar Amsterdam afgereisd om de uitslag te horen. Samen met 13 collega`s van verschillende terreinbeherende organisaties zaten wij in de uitzending bij ‘De Wereld Draait door’. Natuurlijk waren we allemaal erg benieuwd en nieuwsgierig. Aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk werd bekend gemaakt dat er in totaal 87.903 stemmen zijn uitgebracht. De drie winnaars zijn: het Nederlandse Waddengebied, de Veluwe en de Hollandse duinen. Deze gebieden zijn door het publiek gekozen tot de mooiste natuurgebieden van Nederland. De vakjury had de mogelijkheid om na de stem van het publiek ook nog een zogenaamde ‘wildcard’ te geven. We hadden hier stiekem een beetje op gehoopt, maar ook deze prijs ging niet naar ons Nieuw Land. De Biesbosch-Haringvliet is de vierde winnaar geworden.

Ben ik teleurgesteld als boswachter? Natuurlijk wel een beetje, maar ik ben trots op het prachtige, jonge en dynamische gebied in onze provincie waar we de komende jaren meer van gaan horen. Het is een gebied dat volop in ontwikkeling is. Nieuw Land bestaat uit de gebieden: Marker Wadden, Markermeer, Lepelaarplassen en de Oostvaardersplassen. Een gebied dat door mensen is gemaakt en waar de natuur de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Geen enkel gebied in Nederland is hiermee te vergelijken. We zullen de komende tijd met alle betrokken partijen verder aan de slag gaan om de natuur nog meer te verbinden een daardoor de toegankelijkheid en de beleefbaarheid te vergroten.

Bedankt en gefeliciteerd
Ik wil, mede namens mijn collega’s, alle mensen die op ons Nieuw Land hebben gestemd hartelijk danken voor hun uitgebrachte waardering. Ook willen wij de winnaars van harte feliciteren met deze mooie prijs. Wij gaan door met ontwikkelen van ons prachtige Nationaal park in oprichting.

Hartelijke groet,

Bertwin Bergman

 

reageren

geef een reactie

  • Henk Brongers
    1 november 2016 om 15:17

    Schouders er onder, we gaan er voor.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog