www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

De Driehoek is weer open

22 december 2017 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Vanaf vandaag (22 december) is De Driehoek, het natuurgebied bij het Buitencentrum aan de Kitsweg, weer opengesteld voor publiek. Met de kerstdagen is een wandeling naar de uitkijkpunten De Zeearend of Wigbels Eiland een mooie manier om van de Oostvaardersplassen te genieten.

Konikpaarden
De konikpaarden die afgelopen week in een grote kudde De Driehoek waren ingetrokken zijn afgelopen dagen weer naar het ‘kerngebied’ getrokken. In verband met de rust voor de dieren en het moeilijk begaanbare terrein hadden we het gebied vorige week afgesloten. Nu de paarden het gebied weer hebben verlaten en de paden weer geveegd zijn is vanaf vandaag het gebied weer voor het publiek opengesteld.

Uitzicht vanaf het uitkijkpunt De Zeearend
Via de paden in De Driehoek kunt u wandelen naar het uitkijkpunt De Zeearend. Deze vogelobservatiehut biedt een prachtig, weids uitzicht over de Waterlanden. De Waterlanden is een enorm groot inundatiegebied (land waarop het regenwater in de herfst, winter en vroege voorjaar blijft staan) waar tal van overwinterende- en trekvogels foerageren.

Fijne feestdagen!
Het team voor de Oostvaardersplassen wenst u hele fijne feestdagen!

 

Met vriendelijke groet,

Hans-Erik Kuypers

 

 

reageren

geef een reactie

  • anky
    5 april 2018 om 08:59
  • Josee
    24 december 2017 om 08:54

    Er loopt in de driehoek altijd een kleine groep paarden die goed te herkennen is omdat er een voskleurige tussenzit. Als de grote groep weer verder trekt, blijft dan de oorspronkelijke groep weer netjes achter?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog