www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Het dak gaat er af!

20 februari 2018 Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Deze week begint de sloop van het beheergebouw aan de Kitsweg om later dit jaar plaats te maken voor een mooi nieuw gebouw.

Portable cabines
Sinds enkele maanden werkt het beheerteam van de Oostvaardersplassen vanuit een tweetal grote portable cabins en zijn in deze weken de voorbereidingen getroffen om het oude gebouw aan de Kitsweg 1 te slopen. Het oude beheergebouw doet al dienst als kantoor- en werkuimte sinds de jaren tachtig en is aan vervanging toe. De ruimtes voldeden niet meer aan de huidige eisen en tijdelijke oplossingen om meer ruimte te creëren waren niet meer toereikend.

.   

Oude beheergebouw
Het gebouw aan de Kitsweg, met het markante puntdak, is door de Rijksdienst van de IJsselmeerpolders in de begin jaren 80 neergezet en in 1996 overgedragen aan Staatsbosbeheer. Voordat er sprake was van een bezoekerscentrum was het beheergebouw het startpunt van excursies door het natuurgebied. Met het huisnummer 1 is het tegelijkertijd het enige gebouw (samen met het Buiten Centrum) aan de Kitsweg. Deze weg zou destijds de doorgaande weg worden tussen Lelystad en Almere, maar is nu de beheerweg door de Oostvaardersplassen.

Sloop
Op 21 februari wordt er een start gemaakt met het verwijderen van het asbesthoudende dak. In de daarop volgende weken zal het gebouw verder worden gesloopt.

Nieuwbouw
Na de sloop ontstaat er ruimte voor nieuwbouw. Van Veen Architecten uit Rotterdam heeft het een prachtig ontwerp gemaakt voor het nieuwe beheergebouw. Ook in dit gebouw wordt kantoorruimte met schuurruimte wordt gecombineerd en is er in het gebouw ruim plaats voor een veldstation waar (wetenschappelijk) onderzoek kan plaatsvinden.

reageren

geef een reactie

 • Natascha
  18 maart 2018

  Natuur noem je dit? Dit is geen natuur, er staan hekken omheen, waardoor de dieren niet op zoek kunnen naar voedsel in andere gebieden. Zum kotzen wat hier gebeurd! Ik walg van de mensheid die dit op zijn geweten heeft!

 • Marcel
  4 maart 2018

  Ja ja jullie straks goed gevoed van uit jullie nieuwe pand toe kijken hoe die beesten staan dood te gaan. Daar hebben we een naam voor :Dierenbeul!

 • Wilma
  4 maart 2018

  In plaats van nieuwbouw kun je het geld beter uitgeven voor ruwvoer voor het vee in de winter
  En de populatie netjes beheren

 • Oskamp
  26 februari 2018

  Geen woorden voor wat er in de OVP gebeurd. Als jullie hard voor natuur en dieren hebt heb dan ook het lef goed voor je dieren in GEVANGENSCHAP te zorgen, zoals in de wet is vastgelegd. En als je bang bent voor overbevolking zijn er vele mogelijkheden een paar voorbeelden: op transport naar vrije gebieden maar denk eens aan afschot en dan niet van die stumpers maar beheer. Kunnen jullie geld generen voor voer en vele mensen blij maken met een stukje vlees, toegegeven je hebt er lef voor nodig! Anti conceptie enz. Doe je huiswerk en stop met deze sadistische vertoning

 • F.
  25 februari 2018

  De Oostvaardersplassen, de hel op aarde, die wordt goedgepraat onder het mom van natuurlijke processen, maar waar niets natuurlijks aan is.

  Dit beheer wordt ondersteund door de Dierenbescherming, Partij voor de Dieren, GroenLinks en Partij voor de Dieren. Houd hier rekening mee als je wilt doneren en gaat kiezen. Geloof je het niet? Waar zijn de berichten op social media dat Partij voor de Dieren protesteert tegen dit dierenleed, waar zijn kritische kamervragen tegen het huidige beheer en waarom wel met een crowdfunding voor koe Hermien organiseren, 50.000,00 ophalen en de runderen in de OVP laten creperen? Ze willen alleen het gebied uitbreiden, maar het huidige beheer handhaven. Een kind begrijpt dan dat het probleem niet wordt opgelost maar vergroot.

  De dieren in de Oostvaardersplassen kunnen niet stemmen, jij wel!

 • paul
  25 februari 2018
 • paul
  25 februari 2018

  ja Hans-Erik Kuypers daar is geld voor hoe zit het met die dieren die jullie dood laten gaan van de honger is dat normaal als je zelf je pens maar vol heb

 • Janny
  25 februari 2018

  schrijf dit alleen aan die mensen die verantwoordelijk zijn voor dit dierenleed

  Als ik in bed lig ,gaan mijn gedachten naar de dieren in de Oostvaardersplassen
  Vooral als het koud is en als hét vriest.dan denk ik ,die mensen die daar verantwoordelijk voor zijn ,kunnen daar toch niet mee leven?
  Ik zou doodsbang zijn als ik zoiets op mijn geweten zou hebben.
  Je bent gewoon een dieren beul die dieren opsluit achter hekken en zorgt dat ze er niet uit kunnen om verder voedsel te zoeken.
  In Dierentuinen staan ook hekken maar daar krijgen ze eten.en in het wild zijn ze vrij en kunnen ze zelf eten zoeken. Moet je voorstellen dat je zelf dat paard of hert zou zijn. In en in triest.voor mij zijn de mensen die daar verantwoordelijk voor zijn dierenbeulen die er lol in hebben als dieren mishandeld worden.(ondervoeding is ook mishandeling)
  Met het afschieten hebben ze ook al geen moeite ,nee want dan zeggen ze ,zo hoeven de dieren niet meer te lijden maar ze hebben van te voren al geleden.,dus ze moeten dubbel lijden.
  De dieren worden niet bijgevoerd en omdat ze daar broodmager van worden schieten jullie ze maar dood zo van “eigen schuld dikke bult,had je maar eten moeten vinden op die kale vlakten waar we julie hebben gedumpt.”
  Als hier in nederland iemand een paard heeft mishandeld staat de krant er vol mee en wordt die persoon gezocht want dat is misdadig maar jullie mishandelen dagelijks die dieren wat zijn jullie dan?.Ook komen er steeds meer dieren bij ,fijn voor jullie,( weer lekker afschieten. )

  Misschien is het een idee dat jullie zelf met je gezinnen gezellig op de Oostvaardersplassen gaan wonen.onder een paar takken of zo want beschutting is daar ook ver te zoeken.want als je denk dat je dat een ander aan kan doen((ook als is het een dier)dat moet je wel van steen zijn toch?wees een vent zou ik zeggen pak een tentje en probeer maar eens te overleven op een kale vlakte waar geen eten is .en moet sterven van honger en kou.

  .Hoe kan je als mens daar mee leven.met het gevoel dat je elke dag weet dat die beesten vergaan van de honger en kou en dan zelf dood-leuk je lekker volproppen met eten en ‘avonds in een lekker warm bed stappen.
  Hoe hard moet je dan zijn en dan wetende dat daar buiten dieren staat die geen kant uit kunnen om voedsel te zoeken en wetende dat ze ook daarna nog afgeschoten worden.terwijl jullie ze gevangen houden.,arme dieren
  Sorry als deze mail verkeerd overkomt
  Maar honderden mensen hebben hier ook verdriet van.
  .
  Gr
  Mevr.van gorsel

 • Deed
  21 februari 2018

  Ja natuurlijk wel geld uitgeven aan gebouwen maar de dieren verhongeren “ecologisch verantwoord”

 • Beatrix
  20 februari 2018

  Vraag: er wordt in het Hollandse Hout vreselijk veel gekapt. Worden er ook nieuwe bomen geplant of blijven we zitten met hele kale stukken? Zo is het toch geen bos meer? Dat zou jammer zijn!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog