www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Samen werken aan het Oostvaardersplassengebied

24 december 2018 Boswachters in Oostvaardersplassen

Er gebeurt van alles in de Oostvaarderplassen en niet alleen als het om de grote grazers gaat. De bouw van een nieuw beheergebouw met veldstation, ophoging van schuilrichels, nieuwe aanplant… Veel komt voort uit het nieuwe beleid dat door de provincie Flevoland is vastgesteld en dat we als Staatsbosbeheer zorgvuldig uitvoeren.

Al die werkzaamheden hebben als doel om van het Oostvaarderplassengebied een meer afwisselend natuurgebied te maken waar vogels zich thuis blijven voelen. En waar mensen de ruige natuur en dynamiek van een vogelrijk moerasgebied van dichtbij kunnen meemaken. Doelen die horen bij de Oostvaardersplassen als Natura2000-gebied en als onderdeel van het Nationaal Park Nieuw Land.

Wil je meer weten over wat er waar gebeurt, waarom en wanneer? Dat hebben we op een rijtje gezet op de pagina Werk in uitvoering op onze website. Daar en natuurlijk ook hier op het boswachtersblog houden we je op de hoogte van de voortgang van de verschillende projecten en wat je daarvan terugziet in het veld. En de vorderingen vatten we ook samen in een maandelijkse update.

Heb je vragen of opmerkingen over dit blog, stuur dan een e-mail naar de boswachters. 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog