www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Hooibalen geplaatst in vangweide

20 februari 2019 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

Vanmiddag hebben we in de Oostvaardersplassen de eerste hooibalen in de vangweide voor de konikpaarden gezet. We hopen dat de paarden door het hooi richting de vangweide zullen trekken, zodat we ze kunnen vangen en selecteren.

Zo’n 160 koniks verhuizen naar andere natuurgebieden en daarmee blijven er 450 paarden over in de Oostvaarderplassen. Het is nog niet definitief waar de paarden naar toe gaan. Zodra hier meer over bekend is, lees je dit op ons blog.

Meer over hoe het vangen en verplaatsen van de konikpaarden in zijn werk gaat, kun je lezen in het dossier Oostvaardersplassen op onze website.

Heb je vragen of opmerkingen over dit blog, stuur dan een e-mail naar de boswachters.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog