www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Poort Oostvaardersplassen Lelystad: nieuwe entree voor Nationaal Park

15 maart 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Nationaal Park Nieuw Land krijgt ook aan de kant van Lelystad een toegangspoort en wel in het Hollandse Hout. Gedeputeerde Michiel Rijsbergen, Wout Neutel van Staatsbosbeheer en wethouder Ed Rentenaar van Lelystad en tekenden deze week een convenant, waarin staat hoe zij samenwerken om dit plan te realiseren.

Over een paar jaar wandel, fiets of vaar je vanuit de Lelystad-kant zo het nationaal park in. Er komt een ontvangstgebouw; het startpunt voor excursies, wandel- en fietsroutes en zelfs een kanoroute door het Hollandse Hout.

Daarvoor moeten de komende jaren nog flink de handen uit de mouwen. Recreatieroutes aanleggen en verbeteren, een slenk aanleggen, zodat er een gevarieerder landschap ontstaat. Met deze ontwikkelingen zorgen we er voor dat het gebied aantrekkelijker voor zowel de natuur als ook voor de bezoeker aan het Nationaal Park Nieuw Land.

Impressie van toekomstige toegangspoort Nationaal Park Nieuw Land in Hollandse Hout.

Meer informatie

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog