www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Helpende hand bij de start

16 april 2019 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

Een heckrundkalfje dat de afgelopen dagen geboren is, had geen makkelijke start. Ze kwam niet zo goed in de benen en bleef daarom liever liggen. Gisteren hebben we de dierenarts gevraagd om een kijkje te nemen.

Hij heeft, samen met de kuddebeheerders, het kalf uitgebreid onderzocht. Behalve dat haar temperatuur aan de lage kant was, leek ze verder in orde. Ze was alert, niet uitgedroogd en goed op gewicht. De dierenarts heeft haar behandeld in de hoop dat ze toch snel weer in de benen zou komen. Daarnaast hebben we een klein walletje om haar heen gelegd om haar een beetje uit de wind te houden. Alles onder scherp toeziend oog van moeders.

Gisteren is het heckrundkalf behandeld door de dierenarts en hebben we het uit de wind gelegd.

Vanmorgen hebben we natuurlijk meteen even een kijkje genomen, om te zien of er verbetering was. En ja hoor, toen we dichterbij kwamen ging ze, nog wel wat stijfjes, staan en liep dapper achter haar moeder aan. Even later dronk ze.

Vanmorgen ging het goed en liep het kalfje dapper mee met de moeder.

 

 

Uiteraard houden we haar de komende tijd nog in de gaten, maar het lijkt er op dat deze kleine er weer helemaal bovenop gaat komen.

Update 24 april

Op woensdag 24 april lag tijdens mijn ronde het kalfje dat we vorige week op weg geholpen hebben, heerlijk met nog 2 andere kalfjes in een zogenaamd kalvercrèche te rusten.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog