www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Werkzaamheden bij de vangweide

10 mei 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen
werkzaamheden vangweide

Zoals bekend, gaat Staatsbosbeheer een groep van ongeveer 150 konikpaarden vanuit de Oostvaardersplassen naar een groot natuurgebied in Wit-Rusland brengen. In maart is al een groep van 29 koniks verhuisd naar PaleolĂ­tico Vivo bij Atapuerca in Spanje. De paarden die naar Republican Landscape Reserve Naliboksky in Wit-Rusland gaan, moeten voor vervoer eerst een maand in quarantaine.

De voorbereidingen voor het verplaatsen van de 150 paarden naar Wit-Rusland zijn in volle gang. De vangweide in het kerngebied wordt momenteel gereed gemaakt voor de quarantaineperiode. Er is afstemming over de veterinaire eisen. Eerst worden de dieren gechipt en veterinair gekeurd, waarna de quarantaineperiode van een maand ingaat. De datum van de verhuizing is op dit moment nog niet bekend. De paarden die in de vangweide van 55 hectare staan worden bijgevoerd en er is water beschikbaar.

vangweide
Vangweide met aan de binnenkant palen met schrikdraad zodat de paarden in de vangweide geen contact hebben met de andere paarden in het kerngebied.

Beschutting

Ook is de afgelopen maand in het kerngebied een start gemaakt met het plaatsen van rasters voor de aan te planten beschutting. Door het raster krijgt de jonge aanplant alle kans om te groeien. Komende herfst wordt gestart met het planten van struweel en bomen binnen de rasters. De aanplant in de Driehoek is inmiddels afgerond.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog