www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Welkom op ons jaarlijkse vogelfestival

14 augustus 2019 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

Op zondag 15 september is er voor vogel- en natuurliefhebbers van alles te beleven rondom de Oostvaardersplassen. Je bent dan van harte welkom op ons jaarlijkse Vogelfestival. Ook voor kinderen zijn er dit jaar volop leuke activiteiten, waaronder een echte vogelsafari. Vanaf 10.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers van harte welkom aan de Kitsweg 1 in Lelystad. De toegang is gratis.

Het Vogelfestival is het jaarlijkse event voor vogel- en natuurliefhebbers. Zo leer je tijdens diverse lezingen alles over trekvogels en hoe je deze het beste kunt fotograferen met je telescoop (digiscoping). Er zijn marktkramen met de meest uiteenlopende producten voor het volop beleven van de natuur, zoals fotoapparatuur, verrekijkers, telescopen, natuurreizen en natuur- educatie. Ook lokale verenigingen als KNNV en Vogelwacht Flevoland leveren een bijdrage aan deze dag. Zij kunnen je van alles vertellen over de natuur in Flevoland. Uiteraard zijn ook de boswachters op deze dag aanwezig om vragen te beantwoorden.

Naar buiten! 

Klaar met de theorie? Ga dan mee op een van de (wandel)excursies de Oostvaardersplassen in of bezoek een van de vogelkijkhutten, bemand door ervaren vogelaars. Op dit moment zijn we aan het kijken of we op deze dag een primeur kunnen hebben: een SUP-excursie op de slenk in het Hollandse Hout. SUP staat voor Stand-Up-Paddle. Je kunt dan vanaf een surfboard met paddle genieten van de natuur. Zodra dit zeker is zullen we dit uiteraard hier melden!

Speciaal programma voor jonge natuurliefhebbers

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Creatieve, handige kinderen kunnen hun eigen vogelkastje maken of van stukken hout een uil timmeren. In de voelboom raad je wat er zoal te vinden is in de natuur. En de echte kenners mogen in het sporenspel raden welke sporen de dieren hebben achtergelaten.

Ben je een echte natuurliefhebber of ben je af en toe in de natuur te vinden voor een wandeling, het maakt niks uit. De verschillende stands kunnen je meer vertellen over hun producten en ervaringen. Fotografeer je graag of zoek je een verrekijker, ben je geïnteresseerd in de natuur of wil je een kijkje nemen in de Oostvaardersplassen, dan is het vogelfestival echt iets voor jou. Bij de aanwezige horeca kun je genieten van een heerlijke lunch of gewoon een lekker kopje koffie.

Nationaal Park Nieuw Land

De Oostvaardersplassen zijn onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. Het is het grootste man-made natuurpark ter wereld. Je bevindt je hier letterlijk op de bodem van de voormalige Zuiderzee. De Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen, het Markermeer en de Marker Wadden zouden nooit hebben bestaan zonder de inpoldering van Flevoland, het grootste inpolderingstraject ter wereld.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog