www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Vos versus zeearend

10 september 2019 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

De afgelopen dagen en weken zijn in de Oostvaardersplassen de zeearenden volop te bewonderen. Soms wel 9 tegelijkertijd! Dat levert ontzettend mooie waarnemingen en foto's op. Bezoeker Anton van Beek legde wel een heel bijzonder moment vast!

Vrijdag 6 september was Anton, samen met andere natuurliefhebbers getuige van een vos die een iets wat te grote broek aangetrokken leek te hebben. De vos leek zo’n 5 zeearenden weg te willen jagen. In de eerste instantie ziet het ernaar uit dat het hem zal lukken. Maar dan heeft een van de zeearenden er blijkbaar genoeg van. Hij gaat in de tegenaanval. De vos verweert zich dapper, maar besluit uiteindelijk toch het hazenpad te kiezen ;).

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog