www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Vogelaars stropen opnieuw de mouwen op

3 oktober 2019 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

De vogelkijkhutten in het Oostvaardersveld en rondom de Oostvaardersplassen zijn populair bij veel vogelaars en natuurliefhebbers. Bijna dagelijks spreek ik daar mensen die genieten van de flora en fauna rondom de hutten en van het contact met elkaar.

Veel van hen willen graag een steentje bijdragen aan het onderhoud in en rondom de hutten. Gisteren ging daarom opnieuw een groep vogelaars aan de slag bij vogelkijkhut de Poelruiter en de Oeverloper. Met snoeischaren, zagen, bosmaaiers en zelfs een zeis ging iedereen vol goede moed aan de slag bij de vogelkijkhutten De Poelruiter en De Oeverloper.

Naast de maai- en snoeiwerkzaamheden werden er nieuwe stokken geplaatst voor de ijsvogels, schuttingen geplaatst bij de oeverloper om met zo min mogelijk verstoring bij het kijkscherm te komen, paden opgesnoeid en werden de hutten weer keurig aangeveegd.

Tussendoor werd er onder het genot van koffie, thee en koek bijgepraat. “Ontzettend leuk om aan iets bij te kunnen dragen waar wekelijks we met zoveel plezier gebruik van maken!”

Alle vrijwilligers: bedankt voor jullie inzet!

Rondom vogelkijkhut de Poelruiter was het aardig dicht gegroeid met riet, waardoor er geen goed zicht meer was.
Bij de hut werd door twee enthousiaste vrijwilligers met een zeis gemaaid.
Na een paar uurtjes hard werken, was er weer vrij uitzicht rondom de hut.
Aan beide zijden van vogelkijkscherm de Oeverloper plaatsten de vogelaars samen met de boswachter schuttingen om verstoring bij het toelopen naar de hut zoveel mogelijk te beperken.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog