www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Zeearenden bouwen nieuw nest in Oostvaardersplassen

4 december 2019 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

Mooi nieuws! Gister zag boswachter Tjibbe dat een paartje zeearenden druk bezig was met het bouwen van een nieuw nest in de Oostvaardersplassen.

Het is nog niet duidelijk of de hardwerkende vogels het paartje zijn wat al eerder in het gebied broedde of dat het nieuwe zeearenden zijn.

Om dit zeker te kunnen weten zouden de ringen afgelezen moeten worden, maar dat zorgt voor verstoring van het nest en dat willen we natuurlijk voorkomen. Dat is ook de reden dat we alle werkzaamheden binnen een straal van een kilometer rond het nest hebben stilgelegd.

Jonge zeearenden in het voorjaar?

Of er ook echt gebroed zal worden door de vogels, blijft spannend. Dit weten we pas als het richting het voorjaar gaat. Vanaf januari tot mei broeden de zeearenden en het duurt circa 38 dagen voordat een ei uit komt.

Vogelaars en natuurliefhebbers kunnen meekijken, want met een goede verrekijker of telescoop is het nest vanaf de Grote Praambult op een heldere dag redelijk goed te zien.

Volg de zeearend

De Werkgroep Zeearenden heeft bij diverse zeearenden die dit jaar geboren zijn zendertjes aangebracht. De gezenderde dieren kun je op hun website volgen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog