www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

World Wetlands Day – Het moeras in het zonnetje

22 januari 2020 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Op 2 februari is het ‘World Wetlands Day’. Een dag waarop er extra aandacht is voor wetlands wereldwijd. Je kunt op deze dag bij de Oostvaardersplassen deelnemen aan allerlei leuke en leerzame activiteiten.

Tijdens de dag wordt er op allerlei manieren aandacht gevraagd voor wetlands, gebieden die kenmerkend zijn voor de grens tussen land en water, zoals de Oostvaardersplassen. We hebben een programma voor jong en oud. Een kleine greep uit het aanbod:

– Ga mee op wetlandsafari naar het gebied dat alleen met gids van Staatsbosbeheer toegankelijk is.
– Hoor meer over de ontwikkelingen in het moerasgebied tijdens verschillende lezingen.
– Kom kijken naar de expositie over Almeerse waterplanten en ontdek alles over ‘lichtgevende’ planten.
– Doe mee aan de diverse workshops en leer wat je allemaal met waterplanten kunt doen

Speciaal voor kinderen lezen we voor uit boeken over het dierenleven in de moerassen. En vergeet vooral niet een bezoekje te brengen aan de algen-bar, waar je wel hele bijzondere producten kunt proeven.

Het evenement start om 13:00 uur en de toegang is gratis. Voor sommige activiteiten (zoals de excursies en de workshops) wordt een bijdrage gevraagd. Hiervoor kun je vooraf reserveren. Eén wetlandsafari start al eerder dan 13:00 uur.

Kijk voor  het actuele programma op de website van Nationaal Park Nieuw Land.

Tot ziens op 2 februari bij het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders, Oostvaardersbosplaats 1 in Almere

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog