www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Kijk mee met de broedvogelmonitoring in het moeras

15 april 2020 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Een ochtendje op pad met Nico Beemster door het uitgestrekte moeras van de Oostvaarderplassen. Een unieke belevenis. In deze blog wil ik jullie graag met wat filmpjes en foto’s meenemen in dit bijzondere natuurgebied.

Nico Beemster doet als sinds mensenheugenis de broedvogelmonitoring in het moerasgedeelte van de Oostvaardersplassen. 34 jaar data verzamelen geeft een historisch overzicht van het komen en gaan van vogelsoorten en hun aantallen. Jaarlijks worden de resultaten van deze monitoring in het jaarverslag weergegeven.

Meegaan op zijn voorjaarronden door het moeras betekent ‘avontuur’. Een kanotocht en lopen door het uitgestrekte rietmoeras benadert misschien wel het beste het gevoel van een ontdekkingstocht, wetende dat het traject dat we afleggen waarschijnlijk de afgelopen 15 jaar niet door mensen bezocht is.


Omgeven door dichte rietkragen, grauwe wilgen en een permanente kakofonie van vogelgeluiden en verder…….helemaal niets.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog