www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Nieuwe boswachter | Even voorstellen

19 juni 2020 Boswachter Jody Bennink in Oostvaardersplassen

Mijn naam is Jody Bennink en ik maak sinds juni deel uit van het team in de Oostvaardersplassen. Ik ben werkzaam als boswachter publiek, maar zal ook in het beheer actief zijn. Via dit boswachtersblog wil ik mij graag voorstellen.

In 2017 ben ik begonnen als leerling bos- en natuurbeheer binnen Staatsbosbeheer in Zeewolde en heb de opleiding afgemaakt op de Veluwe. Na mijn leerlingperiode heb ik tijdelijk werkzaamheden opgepakt op de Utrechtse heuvelrug als assistent beheerder en sinds december als boswachter publiek op Veluwe Noord en Zuid. Nu heb ik een vaste plek gevonden waar ik heel erg content mee ben. Het gebied en het team in de Oostvaardersplassen ben ik al bekend mee en voel ik mij al helemaal thuis.

In het werkgebied liggen mooie uitdagingen en kansen in het verschiet, waar ik veel zin in heb om aan te werken. Graag wil ik iedereen meegeven hoe waardevol natuur voor ons is en hoe we de natuur op verschillende, mooie en goede manieren kunnen beleven, beschermen en kunnen benutten.

Ontwikkelingen

Prachtig aan het gebied vind ik de diversiteit die er is en dat de natuur in grote ontwikkeling is. Sinds oktober 2018 maakt de Oostvaardersplassen onderdeel uit van het Nationaal Park Nieuw Land. Geweldig dat de natuurgebieden als een waar vogelparadijs fungeren. Daarin zijn voor mij de lepelaar, zeearend en de blauwborst toch wel de grote favorieten. Het Hollandse Hout heeft ook steeds meer te bieden. Momenteel worden daar nog werkzaamheden verricht voor de verdere aanleg van de slenk en recreatieve voorzieningen. Inmiddels groeien en leven in en rondom de slenk al een verscheidenheid aan dieren en planten. Tal van libellen, amfibieën en watervogels zijn er te vinden. De prachtige ijsvogel heeft zich ook al laten zien. Wie weet, komen daar binnenkort excursies waarin ik jullie kan meenemen en jullie het vele moois kan laten beleven.

Volg mij

Vanaf heden kan ik gevolgd worden op Instagram als boswachterjody, waar ik probeer om mooie plaatjes te posten van de natuur en ons werk. Daarnaast zal ik samen met mijn collega Hans-Erik Kuypers de weblogs bijhouden op het boswachtersblog van de Oostvaardersplassen.

Tot ziens in het veld!

Jody Bennink

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog