www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Zomeractiviteiten Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

22 juli 2020 Boswachter Jody Bennink in Oostvaardersplassen

Doppio huurfietsen bij Natuurblevingcentrum de Oostvaarders. Foto: Maarten Feenstra

Maak je plannen in de zomervakantie? Breng dan een bezoek aan het Nationaal Park Nieuw Land. In het poortgebied ‘Oostvaardersplassen Almere’ is iedereen welkom voor een tal van activiteiten en een hoop gezelligheid. Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is de ideale startlocatie voor vele activiteiten.

Wat is er te doen?

Vanuit het Natuurbelevingcentrum worden de LOF zomerspecials en het MTB-event Crossen door de Bossen georganiseerd. Ook voor kinderen zijn er veel verschillende activiteiten te doen. De onderwaterboswachter komt op woensdag vaak langs tijdens de WoW-middag en er wordt een heus kindercollege gegeven in augustus. En niet geheel onbelangrijk, er zijn nu de doppio fietsen te huur!

Doppio fietsen

De doppio is een twee zitfiets en is elektrisch aangedreven. Plezier, beleving en gemak staan daarbij voorop. De slogan van doppio is ‘double the fun’. Met z’n tweeën kan je met gemak het rondje Oostvaarders (35 km) afleggen. Het is de ideale manier om het nationaal Park Nieuw Land te verkennen. De route gaat over de Oostvaardersdijk, langs verschillende uitkijkpunten met  fantastische vergezichten en door het prachtige Kotterbos.

De doppio fietsen zijn deze zomer te gebruiken voor 30 euro per fiets per ‘rondje Oostvaarders’. Je kunt alleen of met zijn tweeën op een fiets. Voor 29 euro kun je daar een picknickmand met lunch of met borrel-inhoud bij krijgen (voor 2 personen). Per extra persoon wordt 15 euro extra gerekend. Een rondje duurt ongeveer 3 uur. Reserveren kan via info@oostvaardersplassenalmere.nl of ter plekke in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Voor meer informatie over de doppio fietsen kijk op www.oostvaardersplassenalmere.nl

LOF

We LOF augustus! De LOF zomerspecials zijn voor mensen die geprikkeld willen worden, die niet vies zijn van een beetje ‘Out of the Box’, maar niet zweverig. Gewoon genieten in het hier & nu aan de rand van een prachtig natuurgebied. In de weekenden van augustus kun je meedoen met inspirerende workshops: LOF///wilde kruiden, LOF///Tog Chöd, LOF///yoga en LOF///silent disco ecstatic dance. Leeftijd: 16+

LOF Zomerspecial ‘Yoga’. Foto: Jorn van Eck

MTB evenement

Beginnende MTB-ers opgelet! 27 september is Crossen door de Bossen! Ter gelegenheid van de Nationale Sportweek is het Kotterbos dé locatie voor sportieve avonturiers! Staatsbosbeheer en Stad & Natuur dagen je uit om hier kennis te maken met de MTB-sport. Op deze dag zijn er gratis mountainbikes beschikbaar, voor zowel volwassenen als kinderen.

Wildernis onder Water

Ook voor de kleintjes is er van alles te doen bij Oostvaardersplassen Almere. In juli en augustus worden er verschillende Wildernis onder Water-middagen georganiseerd. De onderwater boswachter komt langs om samen op zoek te gaan in de onderwaterwereld van de Oostvaardersplassen! Met loeppotjes, emmertjes, schepnetjes en zoekkaarten wordt er naar waterdiertjes gezocht. Leeftijd: 7+

Wilde Weetjes

Op 9 augustus is de nieuwe Wilde Weetjes weer! Tijdens dit spannende kinder-college leer je hoe een echte natuuronderzoeker te werk gaat! Stap in zijn voetsporen en volg zijn nieuwsgierigheid naar sporen in de natuur.

‘Wildernis onder water-middag’. Foto: Marjolein den Hartog

En nog meer

Naast deze events worden er nog veel meer excursies georganiseerd. Ga mee met de (roof)vogelwandeling, stap aan boord van de ecokar, maak zelf olie tijdens de kruidenwandeling of sluit je aan bij een schemerwandeling op zoek naar uilen. We zien je graag bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders (Almere) en Buitencentrum Oostvaardersplassen (Lelystad).

Het natuurbelevingcentrum is zeven dagen per week geopend van 10:00 tot 17:00.

Meer informatie over de doppio fietsen of de andere excursies: www.oostvaardersplassenalmere.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog