www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Tot 11 november geen excursies, Buitencentrum blijft wel open

16 oktober 2020 Boswachter Jody Bennink in Oostvaardersplassen

Woensdag vond de laatste excursie plaats in het Hollandse Hout. Een kano-excursie door de slenk die wordt aangelegd. Inmiddels komt daar al een verscheidenheid aan dieren en planten voor.

Geslaagd

Geslaagd was de excursie zeker. Onderweg naar de kanoplek vonden we reeënsporen en walnoten. Eenmaal in de kano is het even wennen. Het is namelijk altijd weer spannend om het water op te gaan met een groep. Een kano kan soms zo instabiel aanvoelen als je er niet met regelmaat in zit. Eenmaal gewend kanoën we naar een plek waar ik graag over het bos vertel, welke bomen er staan, hoe biodiversiteit ontstaat en wat we als organisatie daar aan bijdragen. Als een waar cadeau vloog aan het einde van de excursie ineens de ijsvogel voorbij. Een prachtige afsluiter van de ochtend en de laatste voor de komende weken.

Corona

Het is fantastisch, al die excursies die we in de gebieden van Staatsbosbeheer houden. In de buitenlucht lukt het goed om de corona maatregelen op te volgen. Maar helaas, vanwege de nieuwe maatregelen worden vanaf nu alle excursies tot en met 11 november 2020 gecanceld. Zo jammer, maar geheel terecht om zo het coronavirus onder controle te krijgen. De maatregelen beogen minder contactmomenten, waardoor kans op elkaar te besmetten minder makkelijk wordt. Hoe het na 11 november verder gaat moeten we natuurlijk afwachten.

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere

Voor Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders in Almere betekent dit voorlopige sluiting. Daar was al beperkte toegang vanwege werkzaamheden. Zij hopen op 31 oktober weer open te gaan met een Take-Away service.

Buitencentrum Oostvaardersplassen open

Buitencentrum Oostvaardersplassen blijft open, maar de horeca is gesloten. Er kan wel gebruik gemaakt worden van de Take Away service! Geef in het gebouw elkaar de ruimte en houd hoe dan ook 1,5 meter afstand van elkaar.

De natuur blijft open

De natuur blijft natuurlijk gewoon open, maar houdt wel de coronaregels in acht. Er kan gewandeld en gefietst worden in het gebied. Voor het kiezen van een mooie route klik hier.

Vogelkijkhutten

In de meeste vogelkijkhutten kunnen maximaal 3 personen tegelijk aanwezig zijn. In de overdekte vogelkijkhutten geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen.

Beste mensen, zorg goed voor elkaar en jezelf. Take Care!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog