www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Aanleg uitkijkpunten Trekweggebied in volle gang

22 januari 2021 Boswachters in Oostvaardersplassen

De oplettende bezoeker die de laatste tijd vanaf de Praamweg de Trekweg opgereden is zal het al zijn opgevallen; De aanleg van de verhoogde uitkijkpunten is in volle gang en nadert zelfs haar eindfase.

Genieten

Vanaf de tweede helft van februari zal het mogelijk zijn om op deze toplocaties uw auto te parkeren en zonder verstoring te veroorzaken te kunnen genieten van al het moois dat deze plekken te bieden hebben. Denk hierbij aan het kleinschalig landschap met afwisselende stroken bloemen, gewassen, singels en poelen, aantrekkelijk voor roofvogels en reeën.

Trekweggebied

Het Trekweggebied tussen de A6 en de Trekweg is enige tijd geleden ingericht als ideaal foerageergebied voor kiekendieven en andere roofvogels. Het gebied is goed bereikbaar gemaakt, zodat ook de bezoeker er van kan gaan genieten.  De aanleg van deze kijkschermen is een belangrijk aspect om ongestoord naar het natuurgebied te kunnen kijken.

Oplevering

Na de oplevering van dit kijkscherm is het beleven van het van het trekweggebied weer een stukje makkelijker en zijn we nog dichter bij het einddoel van het trekweggebied als de etalage van de Oostvaardersplassen en van het Nationaal Park Nieuw Land. Het gebied is goed met de auto en de fiets te bereiken. Elk uitzichtpunt heeft een aantal parkeerplaatsen. Met de auto kan u er zonder enig probleem parkeren op de daarvoor aangelegde parkeerplaatsen.

In het kijkscherm zitten gaten op verschillende hoogtes waardoor zowel jong als oud kan genieten van de kiekendieven, buizerds, kieviten en misschien zelfs de zeearend. Zoals gezegd boeken we met de werkzaamheden goede vooruitgang en wordt er op dit moment hard gewerkt om alles over een aantal weken af te kunnen ronden. Wanneer alles gereed is zullen we je zeker informeren.

Verder hopen we dat deze toevoegingen aan onze recreatieve voorzieningen goed bij jullie in de smaak zal vallen en wij zien zoals altijd de prachtige plaatjes graag tegemoet.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog