www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Bijvoeren van de paarden in het Oostvaardersveld en Trekweg

8 februari 2021 Boswachters in Oostvaardersplassen

Gezien de weersvoorspellingen voor de aankomende weken die inmiddels een steeds langere vorstperiode aangeven, starten we met het bijvoeren van de konikpaarden die in het Oostvaardersveld en in het Trekweggebied leven.

De paarden zijn momenteel in goede conditie en konikpaarden kunnen goed tegen kou. Ook zijn ze goed in staat gedurende winterse omstandigheden voedsel te vinden. Maar voor de komende week, en mogelijk ook de week erna, wordt aanhoudend winters weer verwacht met kans op strenge vorst.

Er wordt hooi in de gebieden gebracht en er zal voor worden gezorgd dat de paarden de beschikking houden over water. We zullen het voeren van de dieren afstemmen op hun behoefte.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog